Program nabídne předehru k opeře Čarostřelec Carla Marii von Webera, Koncert pro housle a orchestr č. 5 A dur Wolganga Amadea Mozarta, Concierto de Aranjuez pro kytaru a orchestr Joaquína Rodriga, Koncert pro dvě flétny a orchestr G dur Domenica Cimarosy, Karelia Jeana Sibelia, Elsin slavnostní průvod do katedrály z druhého dějství opery Lohengrin Richarda Wagnera, Le Grand Tango Astora Piazzolly, Koncert pro klavír a orchestr č. 3 c moll Ludwiga van Beethovena, Italské capriccio Petra Iljiče Čajkovského a lidové písně v úpravě pro akordeon a orchestr.

Čtěte také: Národní divadlo uvede v příští sezoně 21 premiér, začíná prodávat vstupenky

Výtěžek ze vstupného putuje do sbírky Světluška 

Všichni účinkující vystoupí bez nároku na honorář. Výtěžek ze vstupného putuje do sbírky Světluška na pomoc lidem s těžkým zrakovým handicapem. „Světluška tak bude moci podpořit třeba i rozvoj hudebního talentu nevidomých a slabozrakých.

Přispěje jim nejen na hudební nástroje, ale také na přepis not do Braillova notopisu. „Svou návštěvou koncertu tak třeba přispějete ke zrodu nové hvězdy klasické hudby, jakou je již dnes Ráchel Skleničková, úspěšná sólistka Pražského jara," uvedl Přemysl Filip, ředitel Nadačního fondu Českého rozhlasu, který sbírkový projekt Světluška organizuje.