Festival zahájí česká premiéra Forman Brothers Wild West Show - Deadtown, jehož hrdinou je iluzionista a majitel laciného kabaretu posedlý filmem, fotografií a fonografem. Na programu, se kterým ve středu pořadatelé seznámili novináře, jsou i další představení bratrů Formanů, a to loutková pohádka Aladin, výtvarné představení Matěje Formana uváděné na lodi Tajemství nebo intergalaktický výlet s kosmonautem JURIM z Planetaria postaveného na vltavském břehu v režii Petra Formana.

Ilustrační foto.
Stropnický: Vltavským náplavkám v Praze panují byznysoví hráči

Nudit se nebudou ani dětští návštěvníci

Vedle divadelních představení nabídne festival i další akce. Při koncertech na souši i na lodi se představí například skupiny The Prostitutes, Circus Brothers nebo Orchestroj. Sólo koncert u ohně pak bude mít nevidomý akordeonista Mário Bihári. Pro zájemce bude na náplavce postaveno i kino maximálně pro dva diváky, tzv. Cinetandem, kde se budou promítat krátké filmy.

Nudit se nebudou ani dětští návštěvníci, v dřevěné dílně na smíchovské náplavce si budou moci vyrobit koníka, ptáčka nebo dřevěný meč a zahrát si například na rytíře. „Naším přáním je, aby se lidi do Areny vybudované na smíchovské náplavce přišli třeba jen podívat. A když už tam budou, tak budu doufat, že se vydají ještě o kousek dál do světa lidské fantazie," uvedl jeden z bratrů Formanových, Petr.

Libčická náplavka. Ilustrační foto.
Libčická náplavka bude oddechovým místem

Pražské Divadlo Bratří Formanů založilo festival při příležitosti prvního uvedení svého nového představení Deadtown v ČR. Takzvaný nový cirkus by měl zůstat v dramaturgii festivalu i v dalších letech, vedle toho chtějí jeho pořadatelé představit návštěvníkům ale i další formy divadla. Více informací o festivalu, včetně jeho programu, je na webu arenaDBF.cz.