Stovky kilogramů ovoce a zeleniny, půl druhého metráku ryb, čtvrt tuny masa, ale rovněž nezanedbatelné množství hmyzu, hub či bambusu a jiných překvapivých surovin a přísad jako jsou lišejníky, drcené akácie anebo dokonce červený jíl z jihoamerických řek. Takové a další lahůdky spořádají denně zvířata v pražské zoo.

Akce Šéfkuchařem v zoo nechá nahlédnout pod pokličku příprav jídelníčku zvířat a objevit tradiční i netradiční recepty z kuchyně Zoo Praha.

Zájemci o kulinářská překvapení také v neděli zjistí, který obyvatel zoo je největší mlsoun nebo kdo naopak s chutí sní, co mu chovatelé předloží. Zvídavější návštěvníci budou moci ochutnat vybrané recepty zvířecí kuchyně, mezi kterými nebudou chybět vitaminové koule pro primáty či osvěžující ovocný koktejl pro papoušky lori.