Na poslední rozloučení s folkovým písničkářem dorazilo mnoho jeho přátel a příznivců. Mezi smutečními hosty byl herec Tomáš Hanák, hudebník Rudolf Křesťan, spoluorganizátor festivalu Porta Jiří Vondráček, bubeník z Daňkova projektu Ďáblovo stádo David Landštof nebo písničkář Ivan Hlas.

Wabi Daněk.
Ve Strašnicích se koná poslední rozloučení s Wabim Daňkem

Jeho písně budou těšit celé generace

„Jsem smutný, protože mám pocit, že poslední dobou odcházejí ty pravé originály. A Wabi byl originál v každém případě," řekl Ivan Hlas. Mezi hosty byl i Jiří Tichota ze souboru Spiritual kvintet, který společně s Daňkem účinkoval na jednom z jeho posledních koncertů v pražské Tipsport aréně. „Bylo na něm vidět, že je už ve stavu nemocného člověka, ale jak přišel na pódium, tak to z něho všechno spadlo a zpíval a hrál jako celý svůj život. Jsem přesvědčený, že jeho písně budou těšit lidi po celé generace," zavzpomínal Tichota.

Smuteční obřad zahájila skladba Píseň, co mě učil listopad. Ve smuteční síni byla kromě množství květin i Daňkova velká fotografie a kytara. „Učil jsem se podle tebe hrát na kytaru, a když jsem balil první holky, byly u toho zase tvoje písně," uvedl ve smuteční řeči herec, zpěvák a moderátor Aleš Háma.

Wabi Daněk
Zemřel Wabi Daněk. Autor trampské hymny Rosa na kolejích
Zdroj: Youtube