Americký zpěvák Chris Cornell, který se proslavil především jako frontman kapel Soundgarden a Audioslave, přijede se svou kapelou 21. června do pražského klubu Roxy. Cornell je pokládán za jednoho z architektů grunge hnutí v 90. letech minulého století a svojí poslední deskou Scream, která vyšla teď v březnu, vyvolal řadu kontroverzních reakcí. Podle sdělení managementu se mohou fanoušci v Praze těšit především na rockový koncert se skladbami z éry obou kapel, ale i na sólový materiál.

Chris Cornell byl několikrát nominován na Grammy, se Soundgarden toto ocenění získal v roce 1994. Je počítán k nejlepším rockovým hlasům historie a svou hudební identitu si udržuje již přes dvacet let.

Kapela Soundgarden ze Seattlu se stala průkopníkem svého žánru, její syrový a temný zvuk spolu s Cornellovými ostrými texty a pronikavým zpěvem si získal řadu příznivců, inspiroval také pouliční módu a design. Do roku 1997 vydala pět alb.

Velkého uznání se dostalo Chrisu Cornellovi i za „boční“ projekt Temple of the Dog, později Cornell znovu překvapil melodickým sólovým albem Euphoria Morning.

Na přelomu tisíciletí se spojil se třemi hudebníky z rapově rockové kapely Rage Against The Machine a vytvořili Audioslave – skupinu, jejíž tři alba dosáhla na vrcholky prodejních hitparád. Projeli celý svět včetně Kuby, kde hráli jako první rocková kapela z USA.

Od roku 2007, kdy se Audioslave rozpadli, Cornell opět změnil svoji hudbu, navázal nové spolupráce a nové aktivity. Sólovými skladbami přispěl k soundtrackům filmů Great Expectations či Mission Impossible II, stal se prvním americkým zpěvákem, který napsal úvodní píseň k filmu s Jamesem Bondem.

Vstupenky za 790 Kč jsou v prodeji v sítích Ticketpro, Ticketstream a za 765 Kč v síti Ticketportal. Koncert začíná v 19 hodin a uvádí jej agentura Charm Music. Více informací najdete na stránkách www.charm-music.cz.