„Studenti mohou soutěžit ve dvou kategoriích poezie a próza a také dramatizace divadelních textů. Jednotlivé ukázky by neměly být delší než tři minuty," řekla hlavní organizátorka Čtvrtlístku Janeta Benešová, která je i ředitelkou Městského divadla Mladá Boleslav.

Studenti, kteří se přihlásí ze svých tříd, mohou být vybráni jako reprezentanti svých škol do kol regionálních. „Jejich vítězové se pak představí v celorepublikovém kole, které se uskuteční 15. dubna v Děčíně," podotkla Janeta Benešová.

V těchto dnech vrcholí přihlašování do regionálního kola pro Prahu a Středočeský kraj, které se uskuteční v pondělí 22. února v divadle v Horních Počernicích. „Přihlášku lze nalézt na webové stránce www.ctvrtlistek.cz a vyplněnou je třeba ji zaslat na e-mailovou adresu j.holubec@volny.cz," dodala Janeta Benešová. Středočesko-pražské kolo začne v hornopočernickém divadle v 10 hodin, vyhlášení je naplánováno na 14. hodinu.

Uctění památky zesnulého herce

Soutěžní přehlídka Čtvrtlístek vznikla k uctění památky herce a dabéra Rostislava Čtvrtlíka (9. listopadu 1963 - 6. března 2011), který téměř 20 let působil v pražském Divadle pod Palmovkou, v dabingu například propůjčil svůj hlas Chandlerovi v kultovním televizním seriálu Přátelé.

Uctění památky zesnulého herce je předmětem činnosti zapsaného spolku Čtvrtlístek. Vyhlašovatelem soutěže je společnost Čtvrtlístek, Gymnázium Děčín a Městské divadlo Děčín. V porotách regionálních kol usednou herečtí kolegové pana Čtvrtlíka či představitelé kulturního života v regionu.

Čtěte také: Básnířka Barbora Zavadilová: Poezie má i v dnešní době co říci