„Koncerty klasické hudby projektu Vážný zájem loni v dubnu rozeznělo přes 100 domácností v Praze, Brně, Liberci, Plzni a v dalších místech. Na akcích, kde není nutné mít smoking, ale spíše pohodlné bačkory, se podíleli nejen majitelé obývacích pokojů, ale také desítky umělců. Díky velkému zájmu se bude dubnový happening opakovat i letos," uvedla.

Čtěte také: Ennio Morricone vystoupí v říjnu popáté v Praze

Novinkou letošního roku je vývoj aplikace 

Zájemci z řad pořadatelů, hostů i umělců se mohou již nyní registrovat na stránkách projektu. Novinkou letošního roku je vývoj webové aplikace, která usnadní organizaci koncertů a umožní jejich realizace po celý rok. Vývoj aplikace je možné nyní podpořit díky crowdfundingové kampani, v níž na projekty přispívá mnoho dárců.

„Pro přispěvatele je připravena řada odměn - od praktického vybavení koncertního účastníka, přes vouchery na uspořádání koncertu kdykoli v roce, po realizaci vlastních koncertních řad," uvedl violoncellista Tomáš Jamník, jeden ze zakladatelů projektu Vážný zájem.

Hlavním bodem večera je hodinový koncert vážné hudby 

Domácí koncerty nejsou ve světě novinkou, velmi oblíbené jsou v Berlíně. V České republice na něj poprvé upozornil loni projekt Vážný zájem. „Hlavním bodem večera je hodinový koncert vážné hudby. Nedílnou součástí programu je následná debata s drobným pohoštěním," uvedla Poláčková.

V populární hudbě se podobným způsobem k hudebním fanouškům přibližuje skupina Imodium, která pořádá takzvaná bytová turné. Kapela navštěvuje své příznivce, kteří si ji přes internetové stránky pozvou domů. „Už nic bližšího mezi kapelou a fanoušky asi být nemůže, díky vystupování v bytech lidé vidí, že jsme normální lidé, kteří si s nimi bez problémů pokecají," řekl před časem zpěvák a kytarista Tomáš Fröde.

Čtěte také: Mozarta si lidé vychutnají i v papučích