Projekt zahrnuje například výstavu Spolu v bublinách, která se uskuteční v Galerii Českých center či vernisáž Půl století polsko-českých vztahů 1968—2018. Od 10. do 20. září bude k vidění na náměstí Míru a poté do 8. října na Karlově náměstí.

V nové budově Národního muzea se bude 10. září konat filmově-diskusní večer na téma Živé pochodně, o čtyři dny později je připravena v Černínském paláci mezinárodní konference o minulosti, současnosti a budoucnosti polsko-českých vztahů v evropském kontextu. Kulturní akce bude spojovat spolupráce českých a polských umělců. Přichystány jsou filmové projekce, slavnostní koncert v Anežském klášteře či vystoupení hudebníků, kteří připomenou mimo jiné jazzové hity meziválečného období.

Obraz, kterým Francouz Romain Tardy oživí Karlínské náměstí.
Prahu opět rozzáří Signal festival. Poprvé povede i Karlínem

Festival symbolicky ohraničují dvě historické události, zdůvodnili vybraný termín organizátoři. Na jedné straně je to čin Poláka Ryszarda Siwiece, který se 8. září 1968 ve Varšavě upálil na protest proti okupaci Československa. "Siwiec může být symbolem nového pouta, které začalo mezi Poláky a Čechy vznikat za komunismu," uvedl ředitel Polského institutu Praze Maciej Ruczaj.

Závěr festivalu pak připadá na 15. září, kdy v roce 1918 společně vystoupili v newyorské Carnegie Hall pozdější československý prezident Tomáš Garrigue Masaryk a pozdější polský premiér Ignacy Jan Paderewski. Společně se zasazovali o samostatnost národů střední Evropy. "Spolupráce Masaryka a Paderewského přispěla k tomu, že byl středoevropský hlas v klíčovém okamžiku našich dějin lépe slyšet v politických kruzích Spojených států," uvedl Ruczaj.

Prahu rozezněl v pondělí odpoledne na pěti místech Zpěvomat a pro účastníky i kolemjdoucí byl zcela zdarma. Na snímku Zpěvomat na náměstí Míru.
Každé zvíře má svůj hlas, objevte ten svůj! V Praze se koná mezinárodní festival