"Žluté lázně jsou v tuto chvíli z větší části pod vodou, areál je v havarijním stavu a je pro veřejnost uzavřený. Všechny akce zatím na tento týden, včetně koncertu Divokýho Billa, jsme proto zrušili a hledáme pro ně pozdější termíny," říká Hana Tietze, mluvčí Žlutých lázní.

Jediný pražský koncert Divokýho Billa v tomto roce se uskuteční v nejbližším možném termínu. Konkrétní informace budou uveřejněny co nejdříve. Veškeré již zakoupené vstupenky na původní termín zůstávají v platnosti, předprodej probíhá i nadále za zvýhodněné ceny v síti www.ticketstream.cz.

Během koncertu odehraje osmičlenná kapela během dvouhodinové show devětadvacet písní! Vedle starších zlidovělých hitů se dostane - kromě skladby Pekelník - na všechny songy z novinkového alba „15", které bude během koncertu pokřtěno producentem Pavlem Karlíkem. Album vyšlo 12. dubna a sklízí vysoké hodnocení u kritiků a díky zájmu fanoušků dobylo všechny prodejní hitparády. Aktuální první singl Vstávej patří v Čechách mezi nejhranější skladby současnosti.

Na pražský koncert se kapela pečlivě připravila: „Budeme v Praze hrát po dvou letech, tak si to chceme pořádně užít. Chystáme ještě více kamer na podiu, tak aby každý dobře viděl co se během koncertu na podiu děje. Posilníme zvuk a pozvali jsme pár kamarádů muzikantů na hostování, pro naše fanoušky to budou známé tváře, protože jsou to lidé, kteří s námi během těch patnácti let již hráli, chceme si zkrátka zavzpomínat a pěkně zahrát…", říká Vašek Bláha.

Cele koncertní turné doprovází 5 kamionů aparatury a každý koncert zabezpečuje přes 50 lidí. Kapela najede přes 3500 kilometrů. „Samostatné turné je pro kapelu vždycky naprosto zásadní věc, při které se ukáže jak na tom doopravdy je, žádné schovávání se za festivaly a podobně, ale jen my a naši fandové. Samozřejmě děláme maximum pro to, abychom se předvedli v co nejlepší kondici a návštěvníci si s námi koncerty brutálně užili", doplňuje Vašek Bláha.

Návrat na podia

Jedna z nejpopulárnějších českých kapel současnosti se na tuzemská podia vrátila po delší pauze, kterou si muzikanti naordinovali 9. září 2011 po tisícím koncertu v rodných Úvalech. Od té doby vystupoval Divokej Bill především na Slovensku, ale také v Anglii, Rumunsku či na Ukrajině. Letos si ale kapela připomíná patnácté narozeniny, které oslavila vydáním nového alba a stejnojmenným republikovým turné, které čítá patnáct koncertních štací pod širým nebem. Jak už dříve Divokej Bill oznámil, vyjma patnácti výročních koncertů aktuálního turné nebude letos doma hrát. Fanoušci tak nyní mají ojedinělou možnost slyšet naživo své oblíbence, pak až zase příští rok. Hostem turné je kapela Liwid.

Výroční turné „Divokej Bill 15 Tour"

11/05/13 Jihlava/ Amfiteátr Březinovy sady
17/05/13 Litvínov/ Areál Loučky
18/05/13 Ostrov u Karlových Varů/ Zámecký park
25/05/13 Hlinsko/ Amfiteátr Rychtář
31/05/13 Hradec nad Moravicí/ U hotelu Belária
01/06/13 Brno/ Areál Reviera (BVV)
??? Praha
07/06/13 Rožnov pod Radhoštěm/ Koupaliště
08/06/13 Olomouc/ Korunní Pevnůstka
14/06/13 Ostrava/ Pod vysokou pecí
15/06/13 Břeclav/ Areál pod Zámkem
21/06/13 Vlašim/ Zámecký park
22/06/13 České Budějovice/ Výstaviště
28/06/13 Liberec/ Parkoviště Tipsport arény
29/06/13 Plzeň/ Open air Plaza