O úmrtí zpěváka, jenž v roce 1959 spoluzakládal Semafor, informovala jeho neteř Ivana Štědrá. Karel Štědrý trpěl Alzheimerovou nemocí, zemřel poklidně, mezi svými nejbližšími.

Mezi legendární písně Štědrého patří například duet Mám malý stan s Waldemarem Matuškou a Milenci v texaskách s Josefem Zímou.

ŠEST STATEČNÝCH V ARENĚ. Pavlína Filipovská, Josef Zíma, Karel Štědrý, Viktor Sodoma, Karel Kahovec a Eva Pilarová v areně vzpomínali a zpívali své největší hity.
Co kus, to hit! Festival pro seniory ovládl Pepíček Zíma

Kromě Semaforu si jej můžou diváci pamatovat také z drobných rolích ve filmech Noc na Karlštejně, kde hrál zbrojnoše, nebo Trhák, kde ztvárnil inseminátora. V televizi v 80. letech moderoval pořad Diskotéka pro starší a pokročilé, v němž fungoval taneční parket a hrála se živá hudba.

Hit Mám malý stan:

Zdroj: Youtube

Štědrého nenadálé úmrtí zaskočilo jeho kolegyni Yvettu Simonovou. „Dělala jsem s ním desítky let, byl to vynikající člověk, zpěvák, moderátor i manažer. Kdykoliv jsem něco potřebovala, volala jsem Karlovi - a on všechno vyřešil,“ řekla pro Lidové noviny zpěvačka.

Zesnulý zpěvák byl původním vzděláním železniční inženýr. Měl dvě dcery a syna.