S příchodem do Pomezí se vnoříte do tajů tohoto městečka a během tří hodin svobodně objevujete všechna jeho zákoutí, co se stalo a co se tu vlastně odehrává. Po úvodním slovu se vydáváte objevovat opuštěný dům, který je dějištěm tajemného dramatu.

Obecní dům.
Orchestr FOK oslaví sváteční den Mou vlastí

Divák jako dramaturg

Procházíte stylizované místnosti, vnímáte vůně lesa či ostrý pach ustalovače v Andrášově fotografické dílně, pročítáte soukromou korespondenci a postupně se setkáváte s poněkud zvláštními obyvateli Pomezí. Autorské trio Lukáš Brychta, Štěpán Tretiag a Kateřina Součková zvolili pro představení Pomezí formu imerzivního divadla, které vtahuje diváky do hry a umožňuje jim podílet se na samotném příběhu.

Obyvatelé Pomezí žijí svým životem nehledě na příběhu jiných obyvatel a divák si sám určuje, co bude v danou chvíli pozorovat. Ti odvážní se mohou zapojit a dotvořit příběh vlastní účastí a interakcí s herci. Ti méně odvážní se stanou voyery cizích příběhů. Obyvatele Pomezí ztrácíte a znovu nalézáte. Opouštíte scény, necháváte je nevyřčené, abyste mohli sledovat příběhy jiných postav. Divák sám se tak stává dramaturgem své vlastní varianty divadelní inscenace a do Pomezí se může i několikrát vrátit. Stále bude tam totiž bude co objevovat.

Španělský operní pěvec a dirigent Plácido Domingo.
Stavovské divadlo aplaudovalo Domingovi a Donu Giovannimu

Kam zmizela Laura? Proč do městečka přijel Nicolas Tausig? Co se stalo mezi Ondřejem, Anežkou a Magdalénou? Proč si obyvatelé Pomezí nasazují masky? Kdo je neurotická Mariana von Rulerwald a na čem se dohodla s Jonášem a Gabrielou? Na to vše a mnohem víc se v Pomezí snažíte najít odpověď. Ať už se budete snažit tajemství Pomezí objevit skrze sledování jedné postavy nebo budete sbírat indicie na vlastní pěst a sledovat náhodné scény, Pomezí se ve Vás usadí a kousek si ho vždy odnesete sebou domů.

BOX:
Adresa: Za Poříčskou branou 7, Praha – Karlín
Web a vstupenky: www.pomezi.com
Premiéra: 19. května 2016
Autoři: Lukáš Brychta, Štěpán Tretiag, Kateřina Součková
Další hry: Pozvání, Prosíme nesahat! Ve vzpomínce na přední českou rodinu