Zájemci o účast se mohou registrovat vedle hlavní brány Výstaviště mezi 19. a 21. hodinou. Program začíná také 
v devatenáct hodin. Příchozí se mohou těšit například na vystoupení Ráchel Skleničkové a Matěje Rupperta, ukázku výcviku asistenčních psů Pestré společnosti nebo na slavné sportovce jako jsou Tomáš Dvořák, Vavřinec Hradílek, David Svoboda.

Zazpívá patronka Aneta Langerová 

Před zahájením druhého ročníku běhu zazpívá už tradičně patronka Světlušky Aneta Langerová s nevidomou Nelinkou Frankovou. Běžci i chodci by měli odstartovat ve 21 hodin a zdolání trasy by jim nemělo trvat déle než půl hodiny. Na pódiu ve Stromovce to však bude žít až do 23 hodin.

Výtěžek ze startovného obdrží Nadační fond Českého rozhlasu pro sbírku Světluška na pomoc nevidomým a lidem s těžkým zrakovým postižením. Loňské premiéry běhu Potmě se zúčastnilo 818 běžců a podařilo se vybrat přes tři sta tisíc korun.

Prvních pět set registrovaných účastníků dostane čelovku zdarma, ostatní si ji mohou přinést z domova či zakoupit na místě. Samozřejmě nebude chybět ani občerstvení a úschovna osobních věcí. Světluška, tradiční sbírkový projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, letos oslaví desáté narozeniny. Společně s patronkou Anetou Langerovou svítí na cestu nevidomým dětem a dospělým z celé České republiky.

Čtěte také: Ilona Fryčová: Světluška prozářila lidské duše