Stašová v jejím programu participuje hned dvěma desítkami repríz inscenací, v nichž ztvárňuje hlavní roli. Vedle již zmiňované jsou jimi Poslední ze žhavých milenců, Římské noci a Drobečky z perníku.

V představení Poslední ze žhavých milenců hrála skoro 16 let s Janem Teplým. Po 499. repríze však její spoluhráč zemřel. Po čtyřleté přestávce se inscenace zrodila znovu, spolu s Petrem Nárožným mají na kontě téměř dvě stovky repríz.

Herečka velkých gest

„Jsem herečka velkých gest a potřebuji mít odstup od diváků, což v malém Ungeltu nešlo. Proto jsem odešla, ale využila jsem principálovy nabídky, abych vystupovala alespoň na letní scéně. Letos poprvé hned se čtyřmi tituly," řekla Stašová.

Hlavním titulem bude letos rodinná tragikomedie Mezi úterým a pátkem, v níž se objeví například Regina Rázlová a Jitka Čvančarová. Dalšími tituly budou muzikál Karla Štolby a Marty Skarlandtové Touha jménem Einodis, anglická komedie Pan Halpern a pan Johnson s Petrem Kostkou a Františkem Němcem a romance Kurtizána, v níž účinkují Chantal Poullain, Regina Rázlová a Igor Orozovič.

Čtěte také: Státní opera připravuje deset premiér, začne se opravovat