„Festivalový týden zahájí pohybová performance Ljós kolektivu fuse* vzniklá v koprodukci s audiovizuálním studiem Lunchmeat. Středobodem celého vystoupení je tanečnice a akrobatka Elena Annoviová zavěšená v prostoru vysoko nad pódiem, jejíž pohybové kreace se prolínají a doplňují s audiovizuální projekcí reagující v reálném čase na její pohyb," uvedl Bacho.

Program prvního dne Be23 dále nabídne čtyři vernisáže v sousedících prostorech klubu Roxy v NoDu a před klubem, kde se uskuteční odhalení nového objektu nad křižovatkou ulic Dlouhá a Rybná. Večer vyvrcholí hudebním vystoupením novozélandského producenta Opiuo.

Velkou porci aktuální tuzemské hudby přinese ve středu 21. října program Soundz Czech, který propojí prostory klubu Roxy a NoD. Na pěti pódiích se během večera vystřídá devět českých kapel, mimo jiné Vložte Kočku a Manon Meurt. Na oslavách v Roxy tradičně nebude chybět Vladimir 518, který vystoupí s Idiot live band.

Taneční i výtrarná stránka

V rámci Be23 se v sobotu 24. října uskuteční tanečně-výtvarný projekt s názvem Fatamontáž. V něm se představí zástupci současného českého tanečního a výtvarného světa se čtyřmi projekty, které spojuje téma geometrie. Návštěvníky provedou celým Experimentálním prostorem NoD.

Z tanečníků se představí tři osobnosti českého tance Jan Vrána, Dora Sulženko Hoštová a Hana Turečková. Doplní je začínající tanečník a choreograf Martin Talaga. Každý tanečník bude mít ve svém týmu výtvarníka, který se postará o vizuální stránku vystoupení.

Klub Roxy se díky rekonstrukci za několik milionů korun v roce 2010 dočkal renovace interiéru. V klubu byla posílena vzduchotechnika, zvýšila se kapacita a změn doznal i design prostoru. Kulturní akce se od roku 1998 konají také v prvním patře klubu v Experimentálním prostoru NoD.