Spolu s dalšími účastníky mistrovských kurzů se Pavlů představí v programu složeném z děl Giacoma Pucciniho, Guiseppe Verdiho, Georgese Bizeta a Ruggera Leoncavalla. „Josému jsem už na kurzech slibovala, že to bude vědět o mém porodu jako první, a tak jsme mu posílala fotku hned z porodního sálu," řekla médiím Pavlů, která si s Curou zazpívá duet z Verdiho opery Trubadúr.

Pavlů má ráda i rock

Na kurzech s Curou ocenila, že jeho účastníky vedl k přirozenému zpěvu a nestylizoval je do „velkého umění". „José je hvězda se vším, co k tomu patří, ale je to příjemný a společenský člověk. Myslím, že jsme si byli blízcí, asi jsem mu na operní zpěvačku přišla celkem normální. Navíc mu také není cizí přeskakovat různé žánry," řekla Pavlů.

Cura například na koncertech vedle operních árií zazpíval i Yesterday od Beatles, Pavlů má také k rockové a popové hudbě blízko. Už kvůli tomu, že její rodiče Eva a Ivo Pavlů jsou členy kapely Krásné nové stroje. Nezdráhala se proto letos zazpívat na oslavách 35 let bigbítové skupiny Keks.

Hlas se trénuje jako každý sval

Mladá pěvkyně nemá strach, že by těhotenství poznamenalo její hlas. „Po porodu hlas dozraje, jako se těhotenstvím změní dívka v ženu," uvedla Pavlů. Připustila však, že vzhledem k mnohatýdenní pauze ve zpívání musela hlas pomalu cvičit, než dostal původní plastičnost. „Nešlo začít zpívat hned vysoké tóny, hlas je vlastně sval, a když vzpěrač netrénuje, také nemůže hned zvedat stopadesátikilovou činku," podotkla.

Pavlů nyní absolvuje zkoušky v Divadle J. K. Tyla v Plzni, kde bude mít 22. října premiéru jako Olga v opeře Evžen Oněgin Petra Iljiče Čajkovského.

Čtěte také: Richard Müller na koncertu v Praze představí nové album 55