„Světelné animace v oknech znají studenti už z loňska, kdy podívaná slavila velký úspěch. Letos jsme měli první zastávku na koleji Pod Palackého vrchem v Brně, kam se přišlo podívat přes 6 tisíc diváků. 

Zastávka v Praze zakončuje dvoutýdenní cestu Českem

Kromě Brna se Light show konala také v Českých Budějovicích. Součástí programu je vystoupení studentských kapel a party pod širým nebem. Závěrem každé noci se pak všichni mohou přesunout na studentskou afterparty do nedalekého klubu.

Pro diváky je připravena kombinacie světelných efektů a melodií známých skladeb. Jednotlivá okna tvoří políčka v obrazech a dynamických příbězích. Každá budova má přitom jiné rozměry, samotné animace se musí speciálně přizpůsobit kolejnímu kampusu, kde podívaná proběhne. Světelné efekty se neprojektují na budovu zvenčí, jak tomu bývá u obdobných představení zvykem. Speciální lampy různých barev jsou instalovány přímo do jednotlivých pokojů. 

Soutěž o nejlepší kolej

Neotřelý program přináší v rámci soutěže Excelent Kolej roku 2013 magazín Studenta. Koncept pochází od studentů Technické univerzity ve Vratislavi v Polsku a jejich projekt P.I.W.O. je známý po celé zemi již šestým rokem.

„V Brně se celá akce vydařila a setkala s pozitivními ohlasy u studentů. Doufáme, že studenti pražských univerzit budou stejně nadšeni, do budoucna bychom se sem pak rádi vraceli," komentovala výsledek první letošní zastávky v Brně Martina Čmielová. K umístění světel do pokojů je totiž nezbytné sehnat souhlas studentů, kteří v pokojích bydlí. Cílem akce je podpořit hlasování v soutěži o nejlepší vysokoškolskou kolej v ČR