Inspirován pouliční kulturou mexických čtvrtí v Los Angeles, kde z části vyrůstal, si vytvořil vztah k umění spjatému s latinskou kulturou. Ta ho později nasměrovala k jeho vlastní interpretaci calligraffiti zvané Smokeletters, které kombinuje tradiční Old English styl písma (blackletter) z 12. století a Cholo letters ze Západního pobřeží v Los Angeles.

Z barmanské soutěže International Rudolf Jelínek Cup v Muzeu slivovice v Praze.
PODÍVEJTE SE: V Muzeu slivovice míchalo koktejl ze "slívky" dvacet soutěžících

Na svých obrazech mimo jiné používá mnohdy gestuální a dynamické tahy štětcem, ze kterých vzniká symbióza a balanc mezi pozitivním a negativním místem, jenž je mnohdy barevně a povrchově kontrastní. Při pohledu z dálky kompozice vytvářejí jednotný celek. Častokrát jsou jeho obrazy zároveň nositeli silných osobních sdělení. Nejinak tomu bude i na výstavě s názvem Inner Dialogues.

„Často sami se sebou vedeme vnitřní dialog, který je střetem názorů a hodnot. V tu chvíli je pro mě obraz jakousi mantrou a artefaktem, který nám připomíná ty „správné hodnoty“, jako je např. pokora nebo empatie. Chci je zaznamenávat a nacházet tak ve svých obrazech sílu,“ uvedl umělec. 

Výstava potrvá do 25. listopadu. 

Vojtěch Fiala