První ročník pražského festivalu vína začal v pátek na Slovanském ostrově. Třídenní akce nabídne stovky kvalitních vín domácí i zahraniční produkce. Představí se česká a moravská vinařství, ale také produkce ze Slovenska, Rakouska, Německa, Maďarska či Francie. Festival má návštěvníky oslovit zejména spojením vína, dobrého jídla a zábavy. „Chceme lidi pobavit, ale také poskytnout dobré rady, jak se k vínu chovat, jak ho vybírat a jak se bavit,“ uvedl ředitel festivalu David Kučera. Zájemci mohou vybírat z nabídky asi 50 vinařství. Vstupenka, která je platná po celou dobu festivalu, přijde na 220 korun. Ke vstupence dostane každý návštěvník degustační skleničku. Víno si lidé mohou nakupovat za žetony, které se prodávají za deset a patnáct korun. Návštěvníci si jistě vyberou i z nabídky kulinářských specialit. Delikatesy ze své kuchyně připravily restaurace Pálffy Palác, Bellevue, Prosecco či lahůdkářství Jan Paukert. Chystá se také prezentace a dražba vín a soutěže o nejlepší vína. Na spodním snímku vinař Kamil Prokeš.