„Do projektu nejsou zapojena jen divadla, ale také další kulturní organizace. Městská knihovna v Praze připravila představení pro děti, scénické čtení, výtvarnou dílnu i fotoateliér, kde se zájemci budou moci vyfotografovat v divadelních kostýmech. Knihovna Václava Havla zve diváky na představení dvou Havlových her - studentského provedení mikrohry Ela, Hela a Stop či projekci inscenace hry Pokoušení z roku 1988," uvedla Vondráková.

Nabídka představení je různorodá 

Divadelní ústav připraví ve své budově v Celetné komentované prohlídky, improvizovaný antikvariát a knihkupectví, kde bude možné zakoupit knihy se zvláštní slevou. Připraven je i workshop divadelní fotografie a fotosoutěž.

Vondráková charakterizovala letošní nabídku jako různorodou. Kromě představení se na většině scén příchozí dostanou i do zákulisí. „Autogramiádu členů baletního souboru připravuje plzeňské Divadlo Josefa Kajetána Tyla. Dobrodružnou hru v ulicích zažijí lidé s kladenským Divadlem Lampion. Národní divadlo zve diváky například na interaktivní prohlídku videowalk Play Maeterlinck a v Městských divadlech pražských se uskuteční charitativní dražba předmětů věnovaných herci ve prospěch nadačního fondu Světluška pro nevidomé," uvedla Vondráková.

Program je přístupný zdarma či za snížené vstupné

Představení a doprovodný program se zdravotními klauny uvidí příchozí v Paláci Akropolis, následně budou moci zamířit třeba na diskuzi o umění a jeho společenském přesahu do Studia ALTA.

Program Noci divadel je přístupný často zdarma či za snížené vstupné. V některých případech je z kapacitních důvodů nutná rezervace předem. Proto se doporučuje navštívit webové stránky, kde je postupně zveřejňován kompletní program akce.

Čtěte také: Balet Národního divadla uvede premiéru Malé mořské víly