Další expozicí, která je vedle Šternberského paláce nejslabší, je expozice umění 20. a 21. století. Veletržní palác je ale také největším depozitářem instituce, který je kapacitně zcela naplněn a vedení bude hledat nové řešení svých depozitárních fondů.

Nejen zvýšení atraktivity expozic se mají týkat plánované změny ředitele Národní galerie Jiřího Fajta. Chce i opravit většinu stavby patřící pod instituci, protože jsou ve špatném stavu, prý kvůli podfinancování galerie. Všechny objekty potřebují více peněz na údržbu, jinak podle Fajta začnou chátrat i ty nedávno opravené.

Na opravy a rekonstrukce budov počítá Fajtův plán na pět let se sumami od šesti set tisíc korun letos do přibližně 450 milionů v letech 2019 a 2020. Dalších 900 milionů by si vyžádala rekonstrukce, nikoli však generální, Veletržního paláce.

Na změny stálých expozic a krátkodobé výstavy letos Národní galerie potřebuje 96 milionů korun nad rámec rozpočtu. Norské fondy dají sedmatřicet milionů a účelová dotace a s ministerstvem jedná o navýšení rozpočtu o 48 milionů. Fajt slibuje, že získá od sponzorů a milion mělo přinést vstupné.