Dárcovské DMS posílali lidé na pomoc Haiti po celý den. V době koncertu na Staroměstském náměstí poslali 98 557 DMS, darovaná částka dosáhla 2 667 039 korun. Další dva miliony věnovala městská část Praha 6. Částka vybraná během televizního vysílání z klubu La Fabrika dosáhla 5 319 907 korun. Návštěvníci v sále mezi sebou vybrali v hotovosti 100 000 korun. Šek na zhruba 1,1 milionu předal na koncertě jeden z mobilních operátorů.

Zdravice exprezidenta Havla

Posluchače televizního koncertu pozdravil z videozáznamu exprezident Václav Havel. Připomněl, že lidé by se měli chovat k planetě Zemi pokorněji. „Nedovedeme odhadnout, kdy přijde cunami nebo zemětřesení. Více pokory pravděpodobně přispěje k lepší budoucnosti světa,“ řekl.

Na Staroměstském náměstí vystoupili finalisté Česko Slovenské SuperStar i Lucie Bílá

Na Staroměstském náměstí vystoupili finalisté Česko Slovenské SuperStar, bývalí Superstáři jako Míša Nosková a Michael Foret, zpěvačka Iva Frühlingová (na snímku), na závěr pak hvězdy jako Lucie Bílá a Monika Absolonová. Diváky pozdravili z pódia premiér Jan Fischer a pražský primátor Pavel Bém. Živé vstupy ze Staroměstského náměstí vysílaly Český rozhlas Regina a Česká televize.

Koncert v La Fabrika

Na humanitárním koncertě v klubu La Fabrika vystoupili Aneta Langerová, Eva Pilarová či houslový virtuóz Jaroslav Svěcený. Koncert uváděly Eva Holubová s Marcelou Augustovou. Oba koncerty spolupořádal Člověk v tísni.

Na obnovu Haiti postižené v minulém týdnu ničivou katastrofou je možné přispět prostřednictvím dárcovské SMS ve tvaru DMS SOSHAITI na číslo 87777 nebo na konto sbírky SOS Haiti 40954095 / 0300.

Češi zatím darovali přes 40 milionů

Celkem už Češi přispěli na pomoc Haiti přes 40 milionů korun, vláda poskytla 20 milionů.

Počet mrtvých na Haiti se podle odhadů pohybuje mezi 100.000 a 200.000, v masových hrobech již bylo pohřbeno na 75.000 těl. Přibližně 1,5 milionu Haiťanů se ocitlo bez střechy nad hlavou.

Haiti pomáhá celý svět, umělce nevyjímaje

S Haiti vyjadřují solidaritu i umělci ve světě. Společnou píseň pro tuto příležitost složila třeba britská rocková skupina U2 s rapperem Jay-Z a producentem Swizzem Beatzem.

V sobotu od 2:00 ráno středoevropského času budou moci diváci na české MTV sledovat dvouhodinový speciální koncert vysílaný z Los Angeles, New Yorku a Haiti. Na koncertu Hope For Haiti Now už prý přislíbili účast skupina Coldplay, hudebníci Bono a The Edge z kapely U2, rapper Jay-Z, zpěvák Justin Timberlake nebo zpěvačky Alicia Keys, Rihanna a další. Událost bude moderovat herec a režisér George Clooney.