Představení se nazývá Imagine toi a od 18 hodin ho uvádí žižkovský Ponec.

„Nejprve slyšíme kapat kapky, pak blížící se kroky, a show začíná! Objeví se nepravděpodobná postava. Směsice Bustera Keatona, Pierrota a Pinocchia, všichni již dospělí. Jemný a naivní, s příliš krátkýma kalhotama a legračním kloboukem, začíná zametat, když si najednou uvědomí, že ho někdo sleduje. Bez souboru, bez rekvizit, Julien vytváří celé světy příšer a princezen, a využívá přitom jen svých vlastních zvukových efektů a pantomimického nadání," tolik o vrcholu dne uvádějí pořadatelé.

Skutečné osudy

Úplně jiné, ale též pozoruhodné, bude „komunitní divadlo pro seniory a jejich vnučky" Hlasy země už od 16 hodin v holešovickém studiu Alta. Skutečné osudy současných babiček a dědečků se v něm „prolnou s inspirací příběhu Jeana Giona Hlasy země, který je bilancováním nad osudem staré ženy Mameši."

Tři otázky pro pořadatelku „3sobot" Eriku Oubrechtovou

Pořadatelka festivalu divadelníků, hudebníků a výtvarníků „3soboty“ v Dobrušce Erika Oubrechtová.Na otázky Pražského deníku odpovídá účastnice Malé inventury, pořadatelka spřízněného festivalu divadelníků, hudebníků a výtvarníků „3soboty" v Dobrušce Erika Oubrechtová.

Pokolikáté se účastníte Malé inventury a jaký máte největší zážitek z dosavadního průběhu festivalu?

Účastním se popáté a největší zážitek jsem měla z představení One Step Before the Fall Markéty Vacovské, Lenky Dusilové a Petra Boháče, které považuji za jedno z nejlepších představení, které jsem kdy mohla zhlédnout. Doporučuji ho všem čtenářům, kteří v životě řeší nějakou bolestnou událost.

Na co byste pozvala diváky Malé inventury v pondělí? A proč?

Ráda bych upozornila na francouzské rodinné představení věhlasného performerka a mima Juliena Cotterau: Imagine toi, které se koná v Divadle Ponec. Toto představení mělo na posledním edinburghském festivalu nebývalý ohlas. Sunday Times o něm dokonce hovořil jako o novém Chaplinovi!

V čem pokládáte za zásadní existenci a fungování nového divadla?

Tento typ divadla se vyjadřuje jinými prostředky než slovy a tématy, o kterých představení vypovídají. Divák má tedy větší prostor pro to, aby si tato témata lépe vztáhnul ke svým zkušenostem a myšlenkám.

Pondělí na Malé inventuře12.00 - 18.00 Alfred ve dvoře The Stranger Gets a Gift Service
16.00 Studio ALTA Hlasy země
18.00 Divadlo Ponec uvádí Nová síť o.s. Imagine toi (Francie)
20:00 Alfred ve dvoře Sticker

Program v „hnízdě" (sídlícím ve Veletržním paláci, vstup zdarma)
11.30 - 13.30 Looking for New Partners
14.00 - 16.00 Kde leží hranice mezi výtvarným uměním a divadlem?
21.00 DJ Mardoša