„Polské dny na Jiřáku všem ukážou, že krásné lokality se dají najít nejen ve vzdálených destinacích, ale 
i v zemích v naší bezprostřední blízkosti. Doufám, že si je všichni pěkně užijeme," zve na akci starostka radnice Prahy 3 Vladislava Hujová.

A co můžou návštěvníci na Jiřáku ochutnat? Speciality polské kuchyně toho nabízí přehršli: těsto pečené na rožni nad topeništěm, jemné v chuti a neobvyklého vzhledu, nejslavnější polský sýr - uzený oštěpek z ovčího mléka, jehož výroba byla před staletími převzata od valašských pastýřů, Polskou kuchyň si nelze představit bez polévek - boršče, vývaru nebo houbové polévky. Jednou z velmi známých je żurek (kyselo, kyselá polévka z chlebového kvásku), kyselice populární zejména ve Slezsku a mezi horaly, vývar z husího masa s kysaným zelím.

Vrcholem bude kulinářská show šéfkuchaře Zbygniewa Kozlika. Nebude chybět ani hudební doprovod. Svoje umění předvedou polské kapely Dagadana a Buraky, v jejichž hudební řeči se prolíná jazz, elektronika i lidové motivy.