„Celý ten příběh je ve zkratce příběhem Chada, který se hledá a nakonec se skrze jiné partnerské vztahy, které rozvíří, také najde. Je to zběsilé a veselé. A Shakespeare psal také tímto způsobem," řekl  režisér Šimon Caban.

Představí se nové tváře 

Autorem českého libreta a textů je Adam Novák. Hlavní roli Chada ztvární dvojnásobný držitel divadelní ceny Thálie Jan Kříž v alternaci s Přemyslem Pálkem. V dalších úlohách se například objeví Petra Tenorová (Natalie Hallerová), Petr Vondráček (Jim Haller), Marie Křížová (Sylvia) nebo Petr Kutheil (Dennis). „Obsazením navazujeme na to dobré, co v divadle v herecké části bylo, a jsou tady i nové tváře a těla," podotkl Caban.

Uvedení muzikálu Srdcový král na tuzemskou scénu podpoří také vydání alba písní z muzikálu v interpretaci herců Divadla Kalich. Jeho vydání k premiéře muzikálu ohlásí dva singly: Zlá, jsi zlá v podání Petra Vondráčka a C'mon Everybody v interpretaci Jana Kříže.

Rebel v konzervativním státě 

Broadwayský libretista DiPietro do scénáře muzikálu All Shook Up vměstnal celkem 24 Presleyho slavných písní včetně Jailhouse Rock, Blue Suede Shoes, Don't Cruel, Love Me Tender, Heartbreak Hotel, A Little Less Conversation nebo Hound Dog.

Muzikál se odehrává v jednom konzervativním státě USA, kam do ospalého města přijíždí na motocyklu záhadný cizinec, kytarista a tulák Chad, aby jeho obyvatele nakazil rebelstvím své hudby a jejich životy navždy převrátil vzhůru nohama.

Muzikál uspěl na Broadwayi

All Shook Up měl premiéru na newyorské Broadwayi 2. března 2005 v Palace Theatre. Cheyenne Jackson za výkon v hlavní mužské roli získal cenu Theatre World Award. Po více než 200 odehraných reprízách se muzikál vydal z Broadwaye na turné po USA. V roce 2015 absolvoval pod názvem Love Me Tender také úspěšné anglické turné.

Srdcový král je třetím zahraničním muzikálem, který uvede Divadlo Kalich. První světový muzikálový titul Pomáda v něm po řadě původních českých muzikálů uvedli v roce 2012. O dva roky později nastudovali slavnou Horečku sobotní noci.

Čtěte také: Pražské Kongresové centrum uvede slavný muzikál West Side Story