Jejími spoluhráči budou Peter Strenáčik jako Che (role je inspirována postavou revolucionáře Ernesta „Che" Guevary) a Karel Roden v roli Peróna. Muzikál autorů Toma Rice a Andrewa Lloyda Webbera se do Prahy vrátí po 15 letech; vůbec poprvé se tu hrál v letech 1998 - 2000 v bývalém divadle Spirála, kde měl 331 repríz. Text přebásnil Michael Prostějovský, hudební nastudování je dílem Kryštofa Marka.

„Se Studiem DVA jsem už spolupracoval na muzikálu Hello, Dolly a pak i na Vánoční koledě, která je však na pomezí žánrů. Do třetice jsem se s producentem Michalem Hrubým dohodl na té nejtěžší variantě muzikálu. Lze ji označit za jakousi popovou operu," říká Sokol, který to má do divadla v paláci Fénix jako člen Činoherního klubu kousek.

Odmítnutí ostravské nabídky

Absolonová prý nejprve dostala nabídku na roli Evity z Ostravy, ale vzhledem k dalším závazkům ji musela odmítnout. „Po té pražské jsem sáhla i proto velice ráda. Když mi řekli, že režisérem bude Sokol, nemohla jsem si přát víc," svěřila se zpěvačka, která v roce 2011 získala Thálii za titulní roli v muzikálu Funny Girl v ústeckém divadle. Poprvé nominována na Thálii byla už v roce 2003 za roli Kleopatry.

„Je to vynikající muzika, ale složitá, nic těžšího jsem nikdy nedělal," míní Peter Strenáčik. „Ondřej Sokol má ale jasnou představu, nestresuje, nechává nás žít na jevišti i v zákulisí," dodal.