Nejúspěšnější koncertní turné roku 2008, Madonnino Sticky & Sweet Tour, se letos v létě vrátí další sérií koncertů. Jak už dříve uvedla zpěvačka na svých internetových stránkách a nyní potvrdila pořádající agentura Live Nation, mezi plánovanými zastávkami je i Praha.

V našem hlavním městě vystoupí Madonna 13. srpna – královna popu se představí v rámci megakoncertu pod širým nebem v přírodním amfiteátru v pražském Chodově. Do Prahy se tak Madonna vrací po třech letech od dvou koncertů v tehdejší Sazka Areně, jež byly v září 2006 součástí jejího Confession Tour. Tehdy byly vyprodány během jediné hodiny.

Třináct premiér

Turné Sticky & Sweet, které je nejúspěšnější koncertní šňůrou sólového umělce v historii, začne 4. července v Londýně. Mezi zastávkami je i třináct míst, kde Madonna ještě nikdy nevystoupila (Hamburk, Marseille, Oslo, Helsinky a mnohá další.).

„Je to pro mne poprvé. Nikdy dříve jsem neprodloužila koncertní turné. Jsem šťastná, že mohu být zpět na cestě, navštívit místa, kde jsem nikdy nebyla, a vrátit se na místa, která miluji,“ uvedla zpěvačka k nově oznámeným koncertům.

Turné Sticky & Sweet vidělo v roce 2008 neskutečných 2 350 285 fanoušků v osmapadesáti městech světa. Prodeje vstupenek trhaly rekordy po celém světě – jen na jihoamerickou část turné se prodalo 650 000 lístků.

Oakenfold v roli hosta

V roli speciální hosta se na turné Sticky & Sweet 2009 představí jedna z nejdůležitějších postav moderní klubové scény, Paul Oakenfold, který remixoval skladby The Rolling Stones, Madonny, U2 a mnoha dalších. Patří mezi největší DJská jména současnosti a během letošního roku se chystá vydat nové album Pop Killer.

Madonna, která loni oslavila 50. narozeniny, je podle Guinnessovy knihy rekordů nejúspěšnější sólovou zpěvačkou současnosti. Její zatím poslední album, loni vydané Hard Candy, obdrželo několik nominací na ceny Grammy a v sedmatřiceti zemích světa se umístilo na prvním místě hitparádového žebříčku.

Vstupenky na koncert, jejichž cena se bude pohybovat v rozmezí od 995 do 7995 korun, se začnou prodávat 14. února v 9 hodin. Každý zákazník si bude moci koupit najednou maximálně šest vstupenek. Kompletní informace o turné a dalších novinkách najdete na na www.madonna.com.