Stejně jako loni nevsadila na původní letní premiéru, ale do hlediště pod širým nebem přenese nejúspěšnější komediální hry ze své kamenné scény na Starém Městě, uvedl na dnešním setkání s novináři principál Milan Hein.

Hlavním titulem bude Skořápka

Hlavním titulem bude divácky úspěšná Skořápka s Alenou Mihulovou a Petrou Nesvačilovou. Dále se tu představí komedie Mezi úterým a pátkem s Reginou Rázlovou, Jitkou Čvančarovou, Milanem Heinem a Petrou Nesvačilovou a herecký duet Petra Kostky a Františka Němce Pan Halpern a pan Johnson.

Regina Rázlová.
Marlene Dietrichová ožije na jevišti Divadla Ungelt

Marta Kubišová odchází z hudební scény

„Pro velký úspěch se ve třiadvaceti večerech vrátí na letní scénu pod Loretou Simona Stašová, která před dvaadvaceti lety tuto soukromou scénu otevírala," uvedl Hein. Jediným neveselým faktem je podle něj derniéra komorního muzikálu, který se uvádí už čtvrtým rokem.

"Kubišová letos odchází z hudební scény - a protože byl muzikál psaný jí na tělo, odejde z repertoáru divadla s ní. K tomu oblíbená zpěvačka přidá i svůj úplně poslední recitál na letní scéně," vysvětlil.

Marta Kubišová obdržela zlatou desku za prodej svého loňského alba Soul
Marta Kubišová převzala zlatou desku a oznámila poslední koncerty

Simona Stašová nabídne převážně komediální hry

Stašová tu divákům nabídne převážně komediální hry, v nichž účinkuje: Skleněný zvěřinec, Poslední ze žhavých milenců, Římské noci, Filumena Marturano a Drobečky z perníku. V komedii Poslední ze žhavých milenců Neila Simona jí je partnerem Petr Nárožný.

Toto představení původně téměř 16 let hrála s Janem Teplým, do jeho smrti se uskutečnilo 499 repríz. Po čtyřleté přestávce se inscenace zrodila znovu, s Nárožným mají na kontě hodně přes dvě stovky repríz. V inscenaci Římské noci účinkuje s Oldřichem Víznerem.

Více informací zájemci naleznou na internetové adrese www.divadloungelt.cz či www.letniscena.cz.

Rokoko.
Divadlo Rokoko uvádí premiéru inscenace Čapek