„Řešení bylo zábavné: měli tu odvahu postavy Humphreyho Bogarta a Ingrid Bergmanové (Libuše Šafránková) natočit a během představení je promítat a kombinovat s živými herci," řekl při premiéře hry Woodyho Allena Zahraj to znovu, Same představitel filmového Bogarta Josef Abrhám.

Jedno z prvních představení Divadla Na Jezerce v režii Ondřeje Sokola s Janem Hrušínským a Miluší Šplechtovou v hlavních rolích je příběhem neurotického filmového kritika, kterého opustila manželka a který se snaží s touto situací vyrovnat po svém. Utíká od reálného života do světa fantazie a snů.

Iluzorní postava

A protože je v přítomnosti žen nemotorný a směšný, obrací se na svůj velký vzor, hlavního hrdinu filmu Casablanca Humphreyho Bogarta v podání Josefa Abrháma, jenž s kritikem mluví z filmového plátna. Tato iluzorní postava mu radí, jak vše rázně řešit a jak se zdá, hercova terapie začíná nést své plody.

Ingrid Bergmanovou na stříbrném plátně ztělesňuje Libuše Šafránková. Spolu s Janem Hrušínským a Miluší Šplechtovou účinkují v této komedii Marek Taclík a další herci.

Čtěte také: Divadlo Na Jezerce otevřelo výstavu snímků Rudolfa Hrušínského