Speciálně kvůli natáčení DVD se sešla „zlatá sestava" Banjo Bandu, k níž patří trumpetista a zpěvák Ladislav Gerendáš, bubeník Tomáš Procházka nebo tubista Jáša Dědina, kteří už s kapelou nehrají. Program večera, v němž nemohl chybět největší Mládkův dnes již mezinárodní hit Jožin z bažin, obohatily typické humorné monology nejen Mládka, ale také Lenky Plačkové, Libuny Roubychové či Lenky „Kalamity Jane" Šindelářové.

„Je to skvělé, doufám, že se tady setkáme i při oslavě jeho stovky," konstatoval s úsměvem při vtipných textech Mládkových hitů Linda, Do hlavy ne nebo Lulu z Honolulu jeden z diváků.

Mládek, který vystupuje od roku 1966 s různými soubory z oblasti jazzu a country music, po skončení koncertu spěchal ke stolku, kde prodávaly jeho knihy a reprodukce obrazů, které namaloval. Zde na něho čekaly desítky zájemců o autogram nebo společnou fotografii na pozadí pro něho typického banja. „Na vlastní uši jsem tenhle nástroj poprvé slyšel ve čtrnácti letech u nás na chatě v Babicích u Říčan. Ten zvuk mě naprosto uchvátil a hned druhý den jsem se začal po nějakém levném banju pídit," uvedl před časem pro Akustický magazín Mládek.

Koncert se uskutečnil v rámci projektu Hudební legendy, který nabízí vedle Velkého sálu Lucerny také koncerty v Divadle ABC, kde například 20. ledna vystoupí Rangers-Plavci, Věra Martinová a Jamie Marshall a v Divadle ROKOKO, v jehož prostorách 20. února zahraje Vojta Kiďák Tomáško.

Mládek působil ve skupinách Storyville Jazz, K.T.O., White Stars a Mustangové, od počátku 70. let pak s vlastní kapelou Banjo Band. Je autorem více než 400 písní, píše humoristické povídky, recesistické pohádky a scénáře, kreslí humorné obrazy a vtipy. „Všichni si Mládka spojují s jeho nádhernými slogany a veselými texty, ale stojí také za pozornost, kolik natočil výborné jazzové a swingové muziky a jak skvělé hudebníky měl kolem sebe," podotkl u příležitosti Mládkových narozenin zástupce společnosti Supraphon Karel Deniš.