Svým podmanivým basbarytonem se nesmazatelně zapsal do podvědomí diváků. Do Česka se letos vrací podruhé a už má naplánovaný další halový koncert v Praze na příští rok.

LUCIE.
Nová alba vydají Lucie, Progres 2 či Wohnout

George Ezra prorazil v roce 2014 songem Budapest, který vyšel na jeho debutové desce Wanted on Voyage. Zážitky z cest vlakem po Evropě mu posloužily jako ideální téma na vznikající album.

Největší hit napsal po zážitku ve švédském městě Mälmo. V den, kdy se vysílalo finále Eurovize, se v parku opil flaškou rumu s partou Švédek. Ráno mu pak ujel vlak do Budapešti, a rozhodl se tedy alespoň napsat píseň o tom, co by ho v metropoli Maďarska čekalo.

HVĚZDA SZIGETU

„Dost špatně se mi pak maďarským novinářům vysvětlovalo, že jsem v Budapešti vlastně vůbec nebyl,“ smál se George Ezra letos v dubnu na koncertě v Berlíně. Samozřejmě to později napravil, protože loni hrál na maďarském festivalu Sziget.

I v Česku jsme si ho kromě klubového koncertu užili také na festivalovém pódiu, a to letos na Colours of Ostrava, kde byl jednou z hlavních hvězd.

Zdroj: Youtube

ŠPANĚLSKÝ AZYL

Jeho druhá deska nazvaná Staying At Tamara's vyšla koncem března tohoto roku. Nazval ji podle azylu, který si ve Španělsku našel přes server Airbnb. Podařilo se mu zde napsat několik písní, přestože se jeho manažer podivoval, že chce tvořit v ubytování tohoto typu, když má možnost pobývat v luxusním hotelu. Právě u Tamary, jejíž sídlo je útočištěm mnoha umělců, složil i song Barcelona.

Radiohitem se ale staly jiné dva kusy: Paradise a Shotgun.

Aktuálně Ezra vystupuje na koncertech společně s doprovodnou kapelou a dechovou sekcí. Vstupenky na jeho květnový koncert už jsou v prodeji.

George Ezra

* dnes 22. října
* Forum Karlín, Praha

* úterý 21. května 2019
* Tipsport arena, Praha

Nový autorský projekt Radůzy Muž s bílým psem.
Vyznání lásky k trampingu: Radůza vydává nové CD Muž s bílým psem