Prostory Moravského gruntu v Topolanech, kam měl v plánu Schwarzenberg zamířit, mladí lidé zaplnili do posledního místa. V Olomouci se podle pořadatelů zapojilo do akce osm scén a 25 kapel. Návštěvníkům se otevřel například i olomoucký Jazz Tibet Club.

K akci se připojovala i lyžařská střediska. Například skibar u spodní stanice vleku U Pradědu v Karlově pod Pradědem se klubovou akci rozhodl podpořit diskotékou pro všechny lyžaře, kteří dorazili na noční lyžování.

Náporu lidí nestačil pražský klub La Fabrika. Program s hvězdami jako jsou skupina Nightwork, Vladimír Mišík, Dan Bárta, skupina Portless vzniklá na troskách rozpadlých Support Lesbiens nebo Cirk La Putyka přilákala davy převážně mladých lidí. Před začátkem programu se od vchodu táhla několik stovek metrů dlouhá fronta zájemců o vstup, který je na všechny akce v rámci Nedělní noci s Karlem zdarma.

Lidé nejvíc chtějí na Olympic

„Jděte raději do jiných klubů, můžeme pustit posledních padesát lidí," oznamovali ještě před začátkem prvního koncertu pořadatelé.

Noc s Karlem začala koncertem rockové skupiny Pohlavní nádraží v pražské a zcela zaplněné Baráčnické rychtě. Hlavním „tahákem" je ovšem koncert skupiny Olympic v pražském Lucerna Music Baru.

„Jsem rád, že jste se sešli v takovém počtu zrovna v klubu, který je nejblíže k Hradu," přivítal zhruba dvě stovky lidí provozovatel Baráčnické rychty David Meixner.

V programech jednotlivých klubů vystoupí dohromady přes sto interpretů. Expremiéra Miloše Zemana (SPOZ), Schwarzenbergova soupeře v klání o prezidentské křeslo, z umělců podpořili mimo jiné Marek Vašut, Daniel Hůlka, Felix Slováček, František Ringo Čech, Lucie Bílá, Martin Dejdar nebo Jiřina Bohdalová.