Provede světovou premiéru části své hudby k filmu Fantastická zvířata a kde je najít. V rámci turné The 3 Dekades of Music for Hollywood se pak 19. listopadu s ČNSO představí v Praze.

Ilustrační foto
Na Dvořákově Praze Jiřího Bělohlávka nahradí Hrůša a Altrichter

„Setkal jsem se v Praze s Českým národním symfonickým orchestrem, se kterým budu vystupovat během svého světového turné. Dostal jsem na tento orchestr doporučení od mého přítele skladatele Hanse Zimmera, který s nimi již vystupoval," uvedl dnes na setkání s novináři ve studiu ČNSO Howard, který v Karlových Varech obdrží Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Howard je autorem hudby slavných filmů

Pro ČNSO jde o další spolupráci s významným světovým skladatelem filmové hudby. Vedle Zimmera orchestr vystupoval s Enniem Morriconem, se kterým navíc natočil Oscarem oceněnou hudbu ke snímku Osm hrozných režiséra Quentina Tarantina. Autor hudby k filmům Ďáblův advokát, Temný rytíř, Batman začíná, King Kong, Šestý smysl, Pretty Woman, Uprchlík nebo Pán přílivu na podzim vyjede na své první koncertní turné. Společně s ČNSO a více než stočlenným sborem provede posluchače svou současnou tvorbou i hudbou ze známých filmů. Turné navštíví 15 evropských měst a odstartuje 3. listopadu v londýnské Royal Albert Hall.

Britský zpěvák Sting vystoupil 23. června v Praze na hudebním Prague Metronome Festivalu.
OBRAZEM: Sting zahrál v Praze své největší hity

Pro pražský koncert byl vhlášen konkurz na zpěvačku

Pro pražský koncert Howard vyhlásil konkurz na zpěvačku, která s ním vystoupí v Kongresovém centru. Hledání hlasu do skladby Hanging Tree z dramatu Hunger Games se mohou zúčastnit amatérské i profesionální zpěvačky. „Konkurz se uskuteční i v dalších místech chystaného turné, přihlásit se mohou dívky a ženy jakéhokoliv věku," řekl ČTK Howard.

Americký rodák Howard patří mezi nejúspěšnější filmové hudební skladatele současnosti. Vedle osmi nominací na Oskara má čtyři nominace Grammy a stejný počet Zlatých Globů. Celkem složil hudbu k více než 120 filmům. Se skladatelem Zimmerem vytvořil hudbu k batmanovským filmům Temný rytíř a Batman začíná. Loni pracoval na snímku Fantastická zvířata a kde je najít, který je volným pokračováním kouzelnické ságy o Harrym Potterovi. Film měl premiéru na podzim.

Markéta Poulíčková
Markéta Poulíčková: Jaká místa mám v Praze ráda