Frontman Guns N' Roses v hudebním světě vždycky platil za potížistu. Jeho zpožděné nástupy na pódium se staly již legendární. Své o tom ví i čeští fanoušci, kteří na něj čekali v roce 2010 do jedenácté večerní. Řada z nich chtěla vrátit vstupné a na ploše vypukla mírná anarchie.

Sledoval želvy Ninja

Jeden z amerických Djů prohlásil pro hudební magazín Alternative Nation, že se Axl Rose nemohl odtrhnout od pohádky o želvách Ninja. Byl toho prý svědkem v prosince 1991, kdy dělal asistenta majitele haly Suncoast Dome. Je to k popukání. V hlavě fanouška, který čeká na svou oblíbenou star určitě běží ledacos. Představa o kresleném seriálu asi ne.

Zdroj: Youtube

Kapela spatřila světlo světa v roce 1985. Na výsluní se dostala hned s debutovou deskou Appetite For Destruction o dva roky později. Objevily se na ní kusy jako Welcome To the Jungle, Sweet Child O'Mine a Paradise City, jež jsou dodnes největšími hity.

V 90. letech si skupina prošla nepříjemným otřesem v obsazení. V roce 1996 ji oficiálně opustil opěvovaný kytarista Slash.

Nejdražší průšvih v historii

Pod vedením Axla jela mašinérie dál a i když slibovala nové materiály, nová deska vyšla až v roce 2008 a trhla rekord. Ovšem ne moc slavný. Stala se nejdražším albem v historii. Kapelu totiž přišla na necelých třináct milionů dolarů. Fanoušci i kritika se bohužel shodli, že album Chinese Democracy je průměrné. Díky této nahrávce ale kapela vyjela na turné a servírovala staré hity, na které publikum čekalo řadu let. Právě v tomto období Axl zklamával svými pozdními příchody.

Zítra se vrací na letňanské letiště, kde před rokem zazářil jako záskok v AC/DC, a dokonce s sebou veze kytarového mága Slashe, se kterým se usmířil v lednu 2016.

Podle bulvárních plátků nejsou vztahy mezi touto dvojicí ideální, mluví spolu sporadicky a většinou přes třetí osobu, ale legenda hraje dál a fanouškům zbývá jen doufat, že Axl přehodnotil svoje hvězdné manýry a stejně jako loni s AC/DC začne včas.

Line up:

Otevření vchodů 16:00 
Jesse Jo Stark 17:15 
Biffy Clyro 18:05 
Guns N’ Roses 19:15