Jubilejní audio-retrospektiva nedosažitelného počtu ocenění fenomenálního zpěváka! Ve světě podobnou situaci nenajdete: být čtyřicetkrát nejvýše umístěn v každoroční anketě popularity je na zápis do Guinessovy knihy rekordů.

A právě tato kompilace (výběr písní a zasvěcený text v bookletu Miloš Skalka) dokládá na čtyřiceti příkladech, proč tomu tak je. Všechny písně jsou v originálních verzích, tedy s pečetí doby vzniku. Ukazují stylové i aranžérské proměny repertoáru, vždy připraveného podpořit jedinečný hlas a interpretaci Karla Gotta.

„Když jsem získal svého dvacátého Slavíka," říká náš nejpopulárnější zpěvák všech dob, „měl jsem pocit, že bych měl uvolnit místo mladším. A také jsem to veřejně vyhlásil. A pak jsem chtěl skončit ještě jednou. Když mi bylo sedmdesát let. Ale jak jsem zjistil, že z téhle posluchačské, divácké a čtenářské ankety prostě vystoupit nelze. Nakonec jsem tomu rád. Ale hlasů, které mi moji příznivci posílají, si rok od roku vážím víc a víc. Léta mi totiž neubývají, protože čas zastavit nelze a být stále mlád je jenom zbožné přání či atraktivní písňový slogan. Kvalitní konkurence nespí, naopak roste, a být na některém z předních míst téhle ankety popularity je proto stále těžší. Kdyby mi někdo v době, kdy jsem získal svého tehdy jubilejního dvacátého Slavíka, řekl, že jich budu mít jednoho dne doma čtyři desítky, poklepal bych si na hlavu a myslel si o něm své. Jak vidíte, člověk se mýlí a dneska je to skutečnost. Nikdy za to nepřestanu být svým příznivcům dostatečně vděčný!"

Zdroj: Youtube

Dvě novinky

Příjemným překvapením této kolekce, na které fanoušci nedočkavě čekali, budou dvě novinky – písně „Země vstává" a „Perfektní den", které Karel Gott natočil v létě tohoto roku. Autorem hudby obou písní je hitmaker Michal David, který k natáčení říká: „Je již u nás známo, že s Kájou slavíme narozeniny ve stejný den a to 14. července. A když jsem přemýšlel, jaký dárek mu věnovat letos, rozhodl jsem se mu napsat dvě nové písně, abych ho namotivoval po tom, čím si v posledních měsících prošel. Spolupracovat s Karlem Gottem je pro mě vždy velkou ctí, zkušeností a moc za to Karlovi děkuji. Je to pro mě velká čest a neberu to jako samozřejmost.

Byly také různé dohady o tom, zda Karel bude po těžké nemoci vůbec moci zpívat a toto je důkaz, že mu to zpívá skvěle a věřím, že ho brzy budeme vídávat opět na pódiích. Kájo, přeji ti do dalších let spoustu sil, energie, zdraví a radostných chvil s Ivankou, Charlottkou a Nellynkou. Ať ti to stále tak úžasně zpívá a já se budu vždy těšit na spolupráci s tebou!"

Zdroj: Youtube

Komplet 2CD obsahující 40 hitů a dvě novinky vychází 23. září 2016.