V hlavní části expozice Retro budou vystaveny repliky bytů. Objeví se tam původní kuchyně včetně spotřebičů a doplňků, kompletně zařízené obývací pokoje, ložnice i dětské pokojíčky s hračkami.

Životní styl bude přiblížen i v další části expozice, kde bude vystaveno typické oblečení, jako byly pracovní pláště, montérky a zástěry i další oděvy a módní doplňky. Instalace ukáže také to, jak se tenkrát trávil volný čas, a připomene zájmy, jako byly modelářství, sběratelství, chalupaření, ruční práce a jiné.

Poslední část výstavy pak představí výrobky národních podniků, jako byly Madeta, Kofola, Eta, Fatra a další. Vystaveny tam budou obaly od potravin, cukrovinek, alkoholu a kosmetiky, krabičky od hygienických potřeb, laků, parfémů, mýdel, prášků na praní a další.

Zájemci se mohou stát spolutvůrci expozice

Galerie tímto vyzývá k zapůjčení nebo darování vašich retro pokladů, díky kterým výstava Retro vystihne atmosféru doby. Každý se může zapojit a stát se tak spolutvůrcem této unikátní expozice.

Stačí nafotit své dobové kousky a fotografie zaslat na e-mailovou adresu: retro@galerietancicidum.czOdměnou vystavujícím budou volné vstupenky do galerie.

Čtěte také: V Tančícím domě je výstava kreseb Vladimíra Jiránka