O víkendu přehlídka představí zajímavou inscenaci berlínské Schaubühne a slavného režiséra Milo Raua nazvanou Soucit; představení a jeho repríza se konají v Divadle Archa. Ve stejné dny bude na Nové scéně hostovat další zahraniční režie Dušana Davida Pařízka, když hannoverská činohra přiveze jeho inscenaci Moc a vzdor.

Vrchní soud projedná přípustnost vydání Nikulina kvůli hackerství

Festival končí 1. prosince

Festival zakončí 1. prosince v Divadle na Vinohradech hvězdně obsazené představení vídeňského Burgtheateru s názvem Hotel Evropa aneb Antikrist. Zájemci mohou využít i nabídky off-programu. Konkrétně to nejlepší z celoročního tematického cyklu Rakouský rok na Vltavě bude uvedeno 28. listopadu od 17:00 do 21:30 v poslechové místnosti Českého rozhlasu. Berlínský divadelní kolektiv Lunatiks produktion a pražský umělecký gang Depresivní děti touží po penězích zvou 29. a 30. listopadu vpodvečer a večer do klubu Venuše v (ú)krytu. Místem performance In the Name of Gift bude kryt civilní obrany pod Švehlovou kolejí.

Náplavka.
Hotelové lodě poplují do centra Prahy. Stovkami milionů přispěje EU

Festival se koná už podvaadvacáté, 19. listopadu ho zahájily dvě inscenace. Dortmundská produkce Jas. Okamžik se uskutečnila ve Foru Karlín a hra nositelky Nobelovy ceny Elfride Jelinekové Světlo v krabici na Nové scéně Národního divadla. V dalších dnech se ve Studiu Hrdinů představila Sandra Hüllerová, hvězda filmu Toni Erdmann, s projektem Theater Neumarkt Zürich Obrazy tvé velké lásky.

Kouř z výfuků v pražské dopravě.
Přijdou čoudící auta o technickou? Odhalí je přístroj na příjezdu do Prahy

Ve čtvrtek 23. listopadu byla udělena Cena Josefa Balvína za nejlepší německojazyčnou domácí inscenaci, a to brněnské Redutě a inscenaci Strach jíst duši, kterou uvedlo Divadlo pod Palmovkou. Festival má letos v programu 12 představení ze čtyř zemí. Všechny inscenace jsou tlumočeny.