„V programu se objeví například francouzsko-belgický soubor Colectiff Malunés, jehož členové v představení s názvem Forever, Happilly… vezmou diváky na výpravu do světa, kde se realita současnosti prolíná se známými motivy pohádek z dětství. Sedm artistů přitom přeskakuje z jedné cirkusové disciplíny do druhé, aby stále znovu pokoušeli hranice schopností lidského těla i platnost fyzikálních zákonů," uvedla.

Čtěte také: Kontroverzní pestrobarevný průvod projde Prahou. Letná má patřit cirkusu

Escarlata Circus slaví třice let 

Po několikaleté odmlce se do Letenských sadů vrátí věhlasný francouzský soubor Atelier Lefeuvre & André. Ve třech oddělených, ale přesto propojených přestaveních uplatní humor, nezaměnitelnou poetiku, absurditu i cirkusové mistrovství. Přitom budou uzavřeni v prostoru o rozměrech osm metrů krychlových.

Neznámý není pro tradiční návštěvníky ani renomovaný katalánský soubor Escarlata Circus, který letos slaví 30 let existence. Devizou jeho členů jsou skoky, balancování a obratnost. "Jejich projekt nazvaný Devoris Causa je především oslavou svobody a představivosti. Tematizuje silné stavební kameny kolektivního vědomí lidstva: budování vzdušných zámků, život směřující ke smrti, konstruktivní ničení, zvídavost vedoucí k nevědomosti," charakterizoval to dramaturg a ředitel přehlídky Jiří Turek.

Letní Letná patří mezi topa pražské akce tohoto roku

Už koncem roku oznámili organizátoři jednu z hvězd programu, která opanuje secesní dřevěný Spiegeltent - kanadský soubor Cirque Alfonse. Více informací o představeních, která se ve druhé polovině srpna uskuteční v pražských Letenských sadech, je na adrese www.letniletna.cz.

Mezinárodní festival Letní Letná pořádá společnost Gaspard ve spolupráci a za podpory Hlavního města Prahy, ministerstva kultury a Prahy 7. Patří mezi "top pražské akce roku 2017". Nejen proto, že ho během třinácti ročníků vidělo přes 280 tisíc návštěvníků.