Začínají 1. prosince v Plzni a končí 19. prosince v Ústí nad Labem. Stihnou celkem devět koncertů. Bude mezi nimi i ten, který se uskuteční 3. prosince v Kulturním centru Novodvorská v Praze. „Tam se hodně těšíme, protože to je nově zrekonstruovaný sál a Praha je prostě Praha," řekl vedoucí kapely, kytarista a zpěvák Antonín Kny.

Letošní koncert bude ve znamení vzpomínání. „V únoru zemřel náš zpěvák Jindra Šťáhlavský. Jeho nezaměnitelný hlas nemůže nikdo ve Fešácích zastoupit, věnujeme mu pět písní, které zpíval a které jsme upravili - například Ohio, Jaro a Pojedou," podotkl Antonín Kny. Jindřich Šťáhlavský působil ve Fešácích čtyři desítky let.

Šárka Rezková, manželka zpěváka Jiřího Brabce.Na turné Fešáci zavzpomínají i na legendu české country muziky Jiří Brabce, letos uplyne deset let od jeho tragické smrti. „Celé turné s námi bude vystupovat jako host Jirkova manželka Šárka Rezková," uvedl Antonín Kny.

Před nedávnem spíkr Fešáků, bavič Petr Novotný, dostal mozkovou mrtvici. Jeho místa na pódiu v rámci turné zaujme komik Josef Alois Náhlovský, který s Fešáky, spolu s Josefem Mladým, několik let vystupoval v roli komika a také gagman - stand-up komik Lukáš Pavlásek.

Koncertní turné Fešáků

1. prosince: Plzeň
3. prosince: Praha - KC Novodvorská
4. prosince: Písek
6. prosince: Teplice
9. prosince: České Budějovice
12. prosince: Děčín
13. prosince: Jablonec nad Nisou
16. prosince: Litoměřice
19. prosince: Ústí nad Labem