Rodačka z Třince se v českém showbyznysu objevila na podzim 2006 s hitem Měls mě vůbec rád. Tehdy dvanáctiletá Farna zaplnila mezeru na trhu a rázem se z ní stal idol školáků a hlavně školaček. Úspěch přitom slaví nejenom v České republice, ale i u severních sousedů.

Farna bilancuje svou kariéru 

„Za největší úspěch své kariéry považuji právě to, že trvá deset let. Že první soudy o mě jako o 'rychlokvašce' byly odbourány. I kdybych teď skončila, myslím, že deset let v jakékoli branži není zanedbatelná věc," uvedla Farna v říjnu v rozhovoru.

Třiadvacetiletá zpěvačka si uvědomuje, že jsou projekty, které se jí nepovedly. „Ale co bych změnila? Asi nic, všechno dobré i špatné spělo k tomu, kde jsem teď - v místě, kdy jsem šťastná," řekla Farna.

Pozvání přijali Majk Spirit, Patricia a Vytisková

Na páteční koncert s názvem Ewa 10 let na scéně přijali pozvání hudebníci Majk Spirit, Klára Vytisková a zpěvačka Patricia. Se všemi Farna v minulosti spolupracovala. S Majkem Spiritem natočila skladbu Generacia, s Vytiskovou píseň Toxique Girls a Patricia napsala text hitu Boky jako skríň, který si na koncertě společně zazpívají.

K dispozici bude i výběrové album, které vychází pro tento výroční koncert. "CD je vydáno speciálně k oslavám deseti let na scéně, obsahuje 18 písní včetně nejnovějšího singlu Na ostří nože," podotkla Farna.

Čtěte také: Ewa Farna oslaví v Karlíně malé hudební výročí