Morricone tak navazuje na poslední turné, které loni během 22 zastávek navštívilo přes 150 tisíc lidí včetně těch ve vyprodané pražské O2 areně. Za pořadatele o tom informoval Martin Zvoníček.

„Pro nadcházející turné jsem připravil zcela nový hudební program. Samozřejmě v něm budou ty nejznámější skladby ze slavných westernů Sergia Leoneho. Mám ale v plánu zařadit i další skladby k filmům, pro které jsem komponoval, a které získaly Oscary," uvedl k připravovaným koncertům Morricone.

Představení celoživotní práce

Pražský koncert bude vůbec prvním z nového turné. Společně se slavným skladatelem celou šňůru absolvuje ČNSO. „Představení mé celoživotní práce v různých městech pro posluchače různého věku a různých kultur je neuvěřitelně zajímavá zkušenost. Příští rok budu slavit šedesát let své profesní kariéry, během které jsem složil více než šestset skladeb," podotkl šestaosmdesátiletý Morricone.

Mezi jeho nejznámější díla patří hudba k filmům Tenkrát na západě, Pro pár dolarů navíc, Hodný, zlý a ošklivý, Mise, Profesionál, Bio ráj, Nejvyšší nabídka a seriály Chobotnice nebo Maléna.

Nasbíral také mnoho prestižních ocenění, dvě ceny Evropské filmové akademie a několik ocenění Bafta. Byl pětkrát nominován na Oscara. Toho dostal v roce 2007 za celoživotní dílo a předával mu ho herec Clint Eastwood, který se objevil v několika filmech s Morriconeho hudbou.