Britský písničkář Ed Sheeran se do Prahy vrátí po více než čtyřech letech. Naposledy se představil na halovém koncertu v únoru 2015. Čerstvý držitel Řádu britského impéria, čtyřnásobný držitel Grammy a pětinásobný vítěz BRIT Awards, jehož živé koncerty patří celosvětově mezi nejžádanější akce, vystoupí 7. července 2019 v pražských Letňanech.

Sheerana oznámil jako první velké jméno také maďarský festival Sziget, který se koná na ostrově v srdci Budapešti. V roce 2019 se uskuteční v termínu 7. až 13. srpna

Zdroj: Youtube

Pořadatelé očekávají obrovský zájem desetitisíců fanoušků. Napovídají tomu nejen počty prodaných vstupenek po celém světě, ale i Sheeranův rekord čtyř vystoupení na londýnském stadionu Wembley, která byla vůbec největším sólovým vystoupením bez doprovodné kapely, jaké kdy Spojené království vidělo.

IVAN KRAL zahájil v pražské Lucerně turné ke své novince Colors. Čeká ho ještě šest koncertů napříč republikou.
FOTOREPORT: Ivan Kral rozezpíval vyprodanou Lucernu Snem od Lucie

Třetí album Divide

Jeho desky se prodávají výborně. V loňském roce vydal svoje třetí studiové album „÷“ (Divide), které získalo ocenění Grammy, a dosud se jej prodalo více než patnáct a půl milionů kopií. Od té doby dominoval všem světovým hudebním žebříčkům.

Zdroj: Youtube

Album „÷“ přineslo světové singly jako Shape of You. Jde o třetí nejprodávanější singl všech dob ve Velké Británii a vůbec nejčastěji streamovaná skladba na Spotify, Castle on Hill, Galway Girl, Perfect nebo Happier. Tato deska se znovu stala po jeho předchozích albech „+“ (Plus, 2011) a „x“ (Multiply, 2014) dalším průlomovým albem hudební historie.

Z koncertu britské kapely The Prodigy.
Do konce roku vydají desku Muse, The Prodigy i Slash

Ocenění a charita

Na konci roku 2017 obdržel Ed Sheeran Řád britského impéria za své aktivity v oblasti hudby a charity. Toto ocenění se tak řadí k dalším, které během své kariéry získal, včetně čtyř Grammy, čtyř Ivor Novello, pěti BRIT Awards, šesti Billboard Awards a mnoha dalších.

Zdroj: Youtube

Ani Polsko ani Slovensko

Ed Sheeran do Prahy zavítá v rámci evropského turné Divide 2019. Atraktivitu pražského koncertu jistě zvyšuje i fakt, že nejpopulárnější světový umělec vynechá okolní státy jako Polsko nebo Slovensko. Do České republiky se umělec vrací po čtyřech letech po svojí beznadějně vyprodané tuzemské premiéře v Tipsport Areně.

AC/DC
Novinkou AC/DC ožije kytara zesnulého Malcolma Younga

„Je nám opravdu velkou ctí, že jsme dostali možnost Eda Sheerana do Prahy opět přivézt. Byli jsme u jeho tuzemského začátku v roce 2015, kdy jsme pořádali první pražský koncert. Od té doby s hrdostí sledujeme jeho raketový růst,“ říká Lenka Muráriková z pořádající agentury Charmenko CZ.

Stop překupníkůmEd Sheeran a jeho tým zaujímají nekompromisní postoj vůči komukoliv, kdo využívá neetické webové stránky nabízející sekundární prodej vstupenek. Na pražském vystoupení se v rámci turné budou využívat pouze „e-tickets“, což znamená, že kreditní nebo debetní karta nakupujícího se stanou jeho vstupenkou. Tím se zabrání překupníkům prodávat vstupenky za nadsazené ceny. Fanoušci, kteří se nakonec nebudou moci koncertu zúčastnit, budou mít možnost změnit své jméno na vstupence za administrativní poplatek uhrazený v místě nákupu.

Jak nenaletět podvodníkům?Pořadatelé vyzývají všechny zákazníky, aby používali pouze oficiální předprodeje oznámené na adrese www.edsheeran.cz a připomínají, že společnost Viagogo.com není oficiálním prodejcem vstupenek na tento koncert.

Al McKay
Al McKay s kapelou přivezou do Brna funky hity September i Let's Groove