„Dvacet let jsem coby reklamní režisér cestoval po světě, ale myslím, že to, co mě čeká teď, předčí všechny moje pracovní cesty. Poprvé doslova obletím celou zeměkouli po trase Praha - Busan - Vancouver - Los Angeles - Mannheim - Praha," říká o první fázi prezentací filmu ve světě Horák.

Svůj trip zahájí hned na začátku října na největším asijském festivalu v jihokorejském Busanu, kde bude mít film 2. října mezinárodní premiéru. Zároveň se ale do světa vydá i představitelka hlavní role Alena Mihulová, která ho představí v téměř totožném termínu v izraelské Haifě.

Hlavní představitelé filmu Domácí péče.

Poté se Domácí péče objeví také na festivalech v Lucembursku, ve Španělsku, Francii, v Egyptě, Estonsku, Chorvatsku a na spoustě dalších míst. A všude s sebou moravský režisér plánuje brát slivovici, která provází celý příběh pečovatelky, jež sama potřebuje péči.

„V korejském Busanu se filmy promítají v sálech pro tři tisíce lidí! Byli jsme tam vybráni také do soutěže o Cenu diváků, tak jsem zvědavý, jak budou nejen tam reagovat na Bolkovy vtipy, Alenin střet s esoterikou a všechnu tu slivovici. Raději proto s sebou beru láhev pravé domácí, ať to zažijí na vlastní kůži," svěřil se s úsměvem režisér, kterého těší také návštěvnost v kinech. Do této chvíle totiž Domácí péči vidělo už více než 70 tisíc diváků.

Čtěte také: Režisér Horák: Bolek byl jasná volba