Dodal, že drezura tří afrických slonů se uskuteční pod vedením Ronalda Spindlera ze slavné německé cirkusové rodiny. 

V programu vystoupí dále například poprvé v České republice na horizontálním laně Simona Alexandra z Rumunska, klaun z Polska, který se účastnil na mezinárodním polském festivalu talentů. „Návštěvníci představení také mohou vidět vystoupení, které si artista připravil na motivy knihy Zvoník od matky Boží, vysoko pod cirkusovou kopulí na vertikálních popruzích se představí Ludwig z České republiky," doplnil k nabídce programu Hynek Navrátil.

Artisté pocházejí z různých koutů Evropy „Vystupují u nás umělci z Polska, Rumunska, Německa a samozřejmě z Čech," uvedl Hynek Navrátil mladší. Součástí početného cirkusového personálu je také tým zvířecích ošetřovatelů, zvukař a osvětlovač.

Tvrdá práce

Za zdánlivou lehkostí jednotlivých vystoupení a romantikou cirkusového života se ale skrývá tvrdá práce. „Na první pohled je situace velmi jednoduchá. Zaměstnanci cirkusu rozbalí šapitó, večer hrají představení a jinak je život v cirkuse romantickou záležitostí. Ve skutečnosti ale každému vystoupení předchází tvrdá celodenní příprava," zmínil syn ředitele Cirkusu Humberto.

„Výstavba šapitó trvá zhruba deset hodin. Každý účinkující věnuje tréninku celý den," vysvětlil Hynek Navrátil mladší. Po večerním představení je třeba nakrmit zvířata a kompletně se o ně postarat.

Cirkusové zoo

Zajímavostí je to, že během celého dne jsou veřejnosti přístupná úplně všechna zvířata. „Chceme, aby se potencionální návštěvníci mohli přesvědčit, že všechna slíbená zvířata máme, a mohli se podívat na pohodlí našich zvířat, za což byl cirkus oceněn," sdělil Hynek Navrátil mladší.

Slavný Cirkus Humberto svůj stan rozložil na pražském Proseku u stanice metra Střížkov. Představení od 8. října do 22. listopadu začínají od středy do pátku od 17 hodin, v sobotu od 16 hodin a v neděli od 11 hodin a 15 hodin, o svátcích 28. října a 17. listopadu je představení od 16 hodin.

Cirkusová pokladna je otevřená každý den od 9 hodin. Více info ZDE.