Dvojjazyčně moderovaný koncert, který probíhal ve večerních hodinách v přeplněném kostele, zahájil přivítáním ministr kultury Daniel Herman. K účastníkům také promluvil starosta Prahy 7 Jan Čižinský.

Hlavním bodem večera bylo vystoupení Stamicova kvarteta 

V obou projevech zaznívala myšlenka potřeby poučit se z minulosti a zejména nezapomenout. A to z toho důvodu, aby se už nikdy nic takového nemohlo opakovat.

Hlavním středobodem večera byla hudební vystoupení Stamicova kvarteta a sboru Radost Praha. V jejich podání pak zazněla skladba Elišky Cílkové s názvem Velké putování, kterou skladatelka napsala přímo pro tuto příležitost. Atmosféru kostela přeplněného jak posluchači, tak působivou hudbou doplnila výtvarná instalace akademické sochařky Josefíny Jonášové.

Kromě koncertu proběhla i diskuse 

Přítomní byli celou akcí velmi potěšeni. „Reakce pamětníků na naše pozvání jsou neuvěřitelně pozitivní," uvedla Eva Engelhardt ze sdružení Ackermann- Gemaine. Právě tato organizace spolu se spolkem Antikomplex celý projekt spolupořádaly. Za prvotní myšlenkou ale stojí organizátorka Vlaďka Vojtíšková.

Kromě koncertu proběhla 2. listopadu diskuze na téma reflexe vysídlení Němců. Součástí projektu je také výstava s názvem Pod jednou střechou, která je k vidění v Národní technické knihovně. Výstava ukazuje 7 rodin, které byly po válce vysídleny, a 7 rodin, které nyní v daných domech žijí a zároveň se s vysídlenými stýkají.

Čtěte také: Na pozvání mladých Čechů přijíždějí do Prahy vysídlení Němci