Příběh Roberta Rovného, bývalého studenta práv, vypráví právě ve své sedmé knize. Životní peripetie i shody nešťastných náhod mladíka svedly na scestí, z něhož nebylo návratu. Osud mladého člověka za mřížemi, který se v krátkých retropektivách zabývá sám sebou.

Vyjde snad z vězení jako padouch, nebo člověk se šrámem na duši s nadějí v lepší život? Plno jiných otázek v cele plné jiných mladých delikventů. Od vysokoškolsky vzdělaných, po řidiče pekárenského vozu. Jsou nyní jen čísla a počítají dny. Vše jednou končí, tedy i pobyt ve vězení.

Osud však na svobodě Robertu Rovnému připravil další překvapení, jehož by se nikdy nenadál. Bude si žít jako boháč, nebo bude bohatý chudák? Stačí jedna chyba a bude tou poslední…Tolik malý náhled pod pokličku příběhu, který se na pultech knihkupectví objeví v březnu.

Vímání života s nadhledem

Dramata se autorovi v životě taky nevyhýbala, proto vnímá život s určitým nadhledem.

„Narodil jsem se čtyřikrát. Poprvé jako rizikové dítě se sourozeneckým pořadovým číslem devět. Lékaři prý matce radili, aby s ohledem na možné defekce plodu i vzhledem k jejímu vysokému věku, těhotenství raději přerušila. Neudělala to a všichni se i s mými možnými defekcemi teď musíte smířit. Podruhé jsem se narodil, když mne v šesti letech v Žatci srazil vojenský náklaďák," konstatoval Petr Štrompf.

Dům v Tyršově ulici, kde bydlel, totiž stál na hlavním tahu do kasáren Kapitána Jasioka. O průjezd vojenské techniky na této komunikaci prý nikdy nebyla nouze.

„Co myslíte, že se pak stalo? Pobyt v nemocnici a šílenství rodičů, co se mnou bude. Taky že bylo. Do první třídy v Komenského aleji jsem nastoupil jako ostatní lotři mého věku. Potřetí nade mnou stáli všichni svatí, když jsem jako jeden z mála přežil výbuch na hlubinném dole, kde jsem pracoval," popsal Štrompf.

„Čtvrtou kapitolu znovuzrození psala tramvaj, která mě v Mostě zmuchlala na přechodu pro chodce. Vina byla na řidičce, která přehlédla světelnou signalizaci. Takže mám vybráno a dál raději nechci předjímat. Něco bych veřejnosti totiž ještě rád v nějakém tom příběhu někdy vyžvanil," doplnil novinář a publicista Petr Štrompf, který psaní propadl už v šestnácti letech.

Petr ŠtrompfNarozen 10. ledna 1953 v Žatci. Svůj první knižní debut v roce 1988 publikoval v nakladatelství Mladá fronta – novela Bestie. Osobně prožitý příběh z důlního neštěstí, na jehož konci bylo 65 obětí výbuchu ze sedmdesátičlenné směny. Autor byl jeden z pětice lidí, kteří tuto tragédii přežili.

Vydal romány S hřebíkem v botě, Někdy je těžké dělat noviny, Práskač a Kulku neuslyšíš. Detektivní příběh románu Práskač autor zpracoval i do filmového scénáře Rubáš pro majora.

Spolupracoval s pražským Hudebním divadlem v Karlíně – v roce 1994 adaptoval muzikál West Side Story. Téhož roku je autor zařazen do knižní publikace Hvězdy v Ringu – nejlepší rozhovory s osobnostmi české kultury – nakladatelství Forma.

Autor tvořil i písňové texty pro některé interprety české hudební scény ( Lucie Bílá, Petra Černocká, Dalibor Janda, Marcela Březinová, Jana Chládková, aj.)

Medailony se známými herci nazvané 4x s…a něco navíc autor v roce 1995 vydává v nakladatelství Victoria Publishing. Jsou doplněny kriminalistickými příběhy o sňatkových podvodnících.

Čtěte také: Člověk potřebuje dostat i dobrou myšlenku v podobě, která ho bude bavit