Na jeho jevišti se právě zkouší komedie Poslední aristokratka, kterou podle knižního bestselleru Evžena Bočka zadaptoval režisér Arnošt Goldflam. Premiéru bude mít 7. prosince s Annou Polívkovou v hlavní roli.

Vernisáž uvedl režisér Jiří Menzel, v jehož filmech Rudolf Hrušínský často hrál. Rád se věnuje i divadelní režii – právě na této scéně bude pracovat v příštím roce. Poslední aristokratka je příběhem o návratu aristokratické rodiny z americké emigrace na zámek v Čechách.

„Stejně jako kniha je velmi vtipná. Je o tom, co všechno je člověk schopen udělat, aby zachránil svůj hrad, tedy i svoji historii," komentovala to Polívková. „Pozoruje dění kolem sebe a popisuje je s vtipem, s nadhledem i možná s jistým odstupem," dodala herečka, která se na Jezerce objeví poprvé.

„Několikrát jsem viděl Aničku hrát. Myslím, že má po tatínkovi Bolkovi určitou bezprostřednost, schopnost svižné reakce, autenticitu, umí pointovat a patrně i improvizovat," řekl o Polívkové režisér Goldflam. Na Jezerce už nastudoval úspěšné tituly Darda a Komedianti.

Nové hry

V dalších rolích se představí syn Rudolfa Hrušínského Jan, Miluše Šplechtová, Petr Pelzer, Martin Sitta, Denisa Pfauserová, Jitka Sedláčková, Kristýna Hrušínská, Libor Hruška a Michal Kern.

Na jaře bude mít na Jezerce českou premiéru kanadská hra Shylock s Milanem Kňažkem, kterou nastuduje Radek Balaš. V lednu se za režisérský pult usadí také režisér Juraj Herz a nazkouší novou hru Alaina Kriefa Dědicové s Miroslavem Etzlerem, Martinem Sittou, Terezou Němcovou, Kristýnou Hrušínskou a dalšími.