Poslední letošní koncert se uskuteční v Říčanech v sobotu 5. prosince v Centru Na Fialce. Jedná se o jediný koncert pro Prahu a okolí.

Zároveň s odhalením dat koncertů přichází frontman Lucie i s novým videoklipem ke skladbě Recidiva, kterou hudební novináři označují jako jeden z největších hitů ČeskosLOVEnska. Režisér Vít Hradil natočil temné a působivé video o muži, který se dostává do recidivy, tedy opakovaných nežádoucích situací.

„Když jsem posílal Davidovi námět, vůbec mě nenapadlo, že by tohle mohlo projít. A ono jo. Měl jsem samozřejmě obrovskou radost, zároveň jsem cítil vnitřní strach z toho, že budeme možná bruslit po tenkém ledě," popsal Hradil, který musel natočit scény, jež se běžně dají vysílat až po 22. hodině tak, aby byly vysílatelné i přes den.

Zdroj: Youtube

„Ke ztvárnění klipu způsobem, jakým je natočený, jsem se rozhodnul čistě na základě tématu, které jsem původně napsal pro sebe jako krátký film. Nechtěl jsem zlehčovat situace, ani se jim nějakým výrazným způsobem vyhýbat. Zároveň jsem přesvědčen, že jsem nepřekročil hranici nějakého pobuřování či explicity, chcete-li," uvedl režisér.

Do hlavní role nakonec obsadil herce Václava Neužila (Alois Nebel, Okresní přebor), za kameru se postavil Šimon Dvořáček. „Oba byli tak dobří, že bych s nimi nejraději natočil celý film. Doufám, že se klip bude líbit," doplnil Hradil.

David Koller Band.Skladba Recidiva bude i na playlistu aktuálního turné. V kapele, která Davida Kollera na koncertech v Česku a na Slovensku doprovodí, jsou hudebníci, kteří s Kollerem hrají už přes 10 let: kytarista a zpěvák Michal Pelant, baskytarista Marek Minárik, klávesista Michal Nejtek a bubeníci Tomáš Marek, Adam Koller a perkusionista Víťa Halška.

„Díky jejich muzikantským zkušenostem se podařilo přenést energii z desky na pódium. Novému materiálu tak dodali ještě další rozměr. Československému publiku se představí v plné síle a nabídnou vrcholný hudební zážitek umocněný originálním designem scény, k níž výtvarnice Kateřina Slunečková ve spolupráci s audiovizualní skupinou Black Division vytvořili sugestivní live projekce," láká na koncert promotérka Hana Petřinová.

Každé vystoupení zahájí vynikající slovenský zpěvák Peter Aristone s kapelou. Speciálním hostem Kollerova programu bude jeho spoluhráč z legendární Jasné páky Michal Ambrož. Spolu si vystřihnou okřídlené hity jako Pal vocuď, Majolenka nebo Sedí pije.

„S Michalem jsme vloni udělali Černou desku, což jsou písně, které Jasná Páka nikdy nenahrála plus několik nových, včetně skladby Konec nočních toulek, na kterou vznikl i videoklip. Spolu si některé z nich s chutí zahrajeme," prozradil David Koller.

Zdroj: Youtube

Aktuální album Davida Kollera ČeskosLOVEnsko vznikalo pod produkčním dohledem osobností, jako jsou Kipper Eldridge (dlouhodobý producent a spoluhráč Stinga) a Steve Lyon (Depeche Mode, The Cure). Album se stalo ihned po vydání nejprodávanějším v Česku a dostalo se mu skvělých recenzí, například MF Dnes ohodnotila desku devadesáti procenty a deník Právo osmdesáti.