Vrcholem celého festivalu bude závěrečný galavečer, na kterém budou vyhlášeny vítězné filmy pro letošní rok. Oceněni budou herci a herečky s mentálním postižením v kategoriích, které známe i z jiných filmových soutěží - za nejlepší mužskou hlavní/vedlejší roli, ženskou hlavní/vedlejší roli, nejlepší film, scénář či kameru.

Role moderátora se už tradičně ujme Vojta Kotek, v porotě zasedne například herečka Eva Holubová a Tereza Voříšková, herec Michal Suchánek, textař Michal Horáček či kandidátka na prezidenta Táňa Fischerová.

Kromě závěrečného třídenního ceremoniálu v Praze probíhají po celý rok v České republice i zahraničí Ozvěny Mental Power, které různé neziskové organizace pořádají ve spolupráci se společností Hendaver a které po celý rok prezentují práci handicapovaných a seznamují s ní širokou veřejnost.

V letošním roce se uskutečnily ozvěny například v Ostravě, Žatci, Plzni, Mladé Boleslavy, Brně, Bratislavě a v neposlední řadě ve Vídni za účasti expremiéra Špidly.

Hendaver nemá žádné zaměstnance, festival aktivně připravuje cca deset lidí. Vůdčími osobnostmi jsou prezidenti festivalu Patrik Henel a David Sychra, kteří organizují akci.

Financování projektu je závislé hlavně na sponzorech. Přispívá ale i ministerstvo kultury a pražský magistrát. Roční rozpočet projektu se pohybuje kolem jednoho milionu korun.