„Myslím, že ten sitkom naštve úplně všechny politiky. Naštvaní budou ti, kteří se v něm poznají, i ti, kteří budou závidět těm, kdo se v něm poznali," uvedl Dvořák. „Kosmo je odpověď pro ty, kdo si myslí, že se Česká televize bojí natočit politickou satiru," podotkl vedoucí projektu Kosma Jan Maxa.

O čem bude Kosmo 

Příběh Kosmo začíná ve chvíli, kdy se ukáže, že tento všemi zapomenutý a důkladně vytunelovaný státní projekt je kvůli hrozbě likvidační pokuty od Evropské unie nutné bezpodmínečně dotáhnout do konce. A to až po triumfální moment, kdy celý národ bez dechu sleduje přímý přenos z přistání kosmonautů v cílové destinaci.

Miss se dostane do vesmíru 

Hlavními hrdiny Kosma je čtveřice nekompetentních kosmonautů, kteří se připravují na let ve zchátralém výcvikovém středisku. K důležitým postavám patří i ministr školství se svým tajemníkem, kteří letu zajišťují politickou podporu i naplnění tvrdých podmínek sponzorské smlouvy. Ženskou část posádky ztvárnila Eva Josefíková, jejíž postava Agáty Kašpárkové se do kosmické lodi dostala díky vítězství v soutěži Miss.

„Doufám, že to žádná ze skutečných slečen z Miss nevezme osobně, ale díky téhle soutěži se vítězka může dostat do spousty míst a sfér, o které ani nesnila. V sitkomu Kosmo se tak Miss dostala až do vesmíru," řekla Josefíková.

Čtěte také: Česká televize varuje před podvodnými SMS vyzývajícími k úhradě dluhu