Scénář napsal na motivy libreta Haliny Pawlowské scenárista a režisér představení Zdeněk Zelenka, mimo jiné autor muzikálů Rebelové a Golem.

Scénická hudba i přes 30 písní, které v tomto muzikálu zazní, je dílem Bohouše Josefa, texty k písním psal v této umělecké oblasti debutující Boris Pralovszký, velice náročnou choreografii připravila Leona Qaša Kvasnicová, kostýmy navrhnul úspěšný kostýmní výtvarník Roman Šolc.

V hlavní roli Evy se můžete těšit na oblíbenou filmovou a divadelní herečku Annu Polívkovou, pro kterou je tato muzikálová role zcela novou výzvou, alternovat se bude s Michaelu Horkou, kterou v současné době mohou diváci vidět v titulní roli muzikálu Mata Hari. Do role Adama obsadil režisér Zelenka dva herce, kteří mají výjimečné nadání nejen herecké, ale jsou i skvělí zpěváci a tanečníci Martin Písařik a Michal Slaný.

Herecky vděčnou roli Pánaboha přijali pánové Josef Laufer a Ladislav Frej, roli Lucifera psal autor přímo pro rockera Josefa Vojtka, který se bude alternovat s dalším milovníkem rocku a skvělým zpěvákem a hercem Tomášem Traplem.

Dětské role Kaina a malého anděla byly po náročném konkursu svěřeny čtyřem dětem, které už mají s vystupováním v muzikálech zkušenosti Filip Antonio, Dominika Elischerová, Natalie Grossová a Tomáš Ringer.

Výrazně komediální postava růžového anděla byla obsazena rodící se muzikálovou hvězdou Jakubem Šlégrem, v dalších rolích této situační komedie, ve které je láska podrobována přímo ďábelským nástrahám, vystupuje celá řada dalších známých zpěváků a herců, například Michaela Dolinová, Dita Hořínková, Lukáš Langmajer či Josef Vágner.

Úplné novinky se divák dočká v druhé půlce muzikálu

„S trochou nadsázky by se dalo říct, že naše komedie byla napsána na základě skutečné události. Pravdou ovšem je, že u stvoření světa, ale i Adama a Evy nikdo z nás nebyl, takže autorům nezbylo, než dát na všeobecně známý příběh o Bohovi, který se nudil a stvořil si proto k obrazu svému Adama, ten pak zatoužil po ženě, a když mu bylo vyhověno a oba podlehli pokušení, byli z ráje vyhnáni. Popravdě řečeno takhle jednoduchý děj s minimem postav by scenáristovi k vystavění více jak dvouhodinového představení sotva stačil, takže úplné novinky se divák dočká v druhé půlce muzikálu, kdy se Adam s Evou, ale i Lucifer s anděly a čerty ocitnou v současnosti. Charaktery i cíle postav zůstávají stejné, jen kostýmy se zásadně liší, z čertů se stali všehoschopní džentlmeni, z Lucifera mocný elegán, z čertice bohatá dáma, která v nejvyšších patrech tahá za nitky. Pozemské bohatství a užívání si naplno všech radostí, byť pomyslných, ale pak posmrtná služba peklu těžká volba, že?," říkají o svém díle jeho tvůrci, kteří tím zároveň zvou diváky do hlediště Divadla Broadway.